Φοβούνται τρομοκρατικό χτύπημα στο Άμστερνταμ – Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας 

Άμστερνταμ

Ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας η ολλανδική πρωτεύουσα μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Καταλονία, επιδιώκοντας να περιορίσει τις ουρές που σχηματίζονται έξω από τα μεγάλα τουριστικά αξιοθέατα.

Ο δήμαρχος ‘Εμπερχαρντ φαν ντερ Λάαν, ο εισαγγελέας και οι δυνάμεις της τάξης συναντήθηκαν με αξιωματούχους “μεγάλων τουριστικών αξιοθέατων για να μιλήσουν για την τρέχουσα τρομοκρατική απειλή”, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

“Η συνεδρίαση οργανώθηκε μετά τις πρόσφατες επιθέσεις στην Ισπανία”, που προκάλεσαν τον θάνατο 16 ανθρώπων, ανέφερε ο δήμαρχος σε επιστολή που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δημαρχείου του Άμστερνταμ.

Με τα γραφικά κανάλια, τα σπουδαία μουσεία και τη συνοικία με τα κόκκινα φώτα, η πρωτεύουσα της Ολλανδίας προσελκύει κάθε χρόνο περίπου 17 εκατομμύρια τουρίστες, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησε το 2016 το Amsterdam Marketing.

“Μπορούν να ληφθούν πρόσθετα μέτρα σε συγκεκριμένα σημεία”, δήλωσε ο ‘Εμπερχαρντ φαν ντερ Λάαν που θέλει κυρίως να περιορίσει τις ουρές και να προστατέψει καλύτερα τους ανθρώπους που τις σχηματίζουν. “Συμφωνήσαμε επίσης ότι οι εκπρόσωποι των τουριστικών αξιοθέατων θα εκπαιδευτούν με την αστυνομία και τις υπηρεσίες διάσωσης για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση απειλής για τρομοκρατική επίθεση”, πρόσθεσε.

Αρκετές τοποθεσίες του Άμστερνταμ περιελήφθησαν στις συζητήσεις, όπως το δημοφιλές κέντρο Heineken Experience της ιστορικής ζυθοποιίας και η Πλατεία των Μουσείων, όπου βρίσκονται το Μουσείο Βαν Γκογκ, το Rijksmuseum (Εθνικό Μουσείο της Ολλανδίας) και το Μουσείο Stedelijk (Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και Ντιζάιν).

Ωστόσο, ο δήμαρχος παραδέχθηκε ότι “δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα μιας επίθεσης”. “Επιπλέον, δεν είναι ευκταίο να ληφθούν μέτρα σε κάθε χώρο όπου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί επίθεση. Η επίπτωση στην καθημερινή ζωή θα επηρέαζε σε βαθμό απαράδεκτο”, τόνισε.

Το Ρότερνταμ, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη τη λήψη νέων μέτρων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης προσεχώς γιγάντιων ζαρντινιέρων για να εμποδίζεται η πρόσβαση στο κέντρο της πόλης με αυτοκίνητο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επίθεση.

Ένας 22χρονος Ολλανδός που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα ως ύποπτος για εμπλοκή σε επίθεση σε συναυλία στο Ρότερνταμ, παρέμεινε την Τετάρτη υπό κράτηση για 14 ακόμη ημέρες.

Η Ολλανδία έχει γλιτώσει μέχρι τώρα από το κύμα των τρομοκρατικών επιθέσεων που έπληξε πρόσφατα τις ευρωπαϊκές γειτονικές του χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα διπλωματική κόντρα: Οι ΗΠΑ κλείνουν το ρωσικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δείτε ζωντανά: Αστεροειδής 4,4 χιλιομέτρων θα περάσει πολύ κοντά από τη Γη την 1η Σεπτεμβρίου (Βίντεο)

ΑΚΟΜΑ: Έρχεται από το μέλλον! Η Ρωσία σχεδιάζει μαχητικό που θα επιχειρεί και στο διάστημα! (Βίντεο)