Εθνική αυτοκτονία – Η Τουρκία ετοιμάζει συλλόγους με την επωνυμία «Τουρκικός» στη Θράκη!

Τον “ασκό του Αιόλου” για την υλοποίηση των τουρκικών επεκτατικών σχεδίων στη Θράκη ανοίγει η ελληνική κυβέρνηση με την τροπολογία για την αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», καθώς η Τουρκία ενορχηστρώνει ομαδικές αιτήσεις με την επωνυμία «Τουρκικός» μέσω των συλλόγων των μουσουλμάνων σε όλη την Θράκη!

Την προσπάθεια, όπως αναφέρει τοπικό site evros-news την συντονίζουν άνθρωποι του Τουρκικού Προξενείου!

Έτσι, τη στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση την τροπολογία για την αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», πολλοί σύλλογοι της μουσουλμανικής μειονότητας ετοιμάζουν ήδη αιτήσεις προς τα Πρωτοδικεία σε όλη την Θράκη και προκειμένου να μετονομαστούν σε «Τουρκικά».

Πληροφορίες του evros-news αναφέρουν ότι από την στιγμή που όλα δείχνουν πως η συγκεκριμένη τροπολογία, θα έρθει στην Βουλή και θα ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πολλοί σύλλογοι της μουσουλμανικής μειονότητας ετοιμάζουν ήδη αιτήσεις προς τα Πρωτοδικεία σε όλη την Θράκη, προκειμένου να μετονομαστούν σε «Τουρκικά» αφού ο νόμος πλέον θα τους δίνει αυτό το δικαίωμα.

Όλη αυτή την προσπάθεια, όπως αναφέρει το site, την συντονίζουν φυσικά άνθρωποι του Τουρκικού Προξενείου, που είναι γνωστό για την ανθελληνική του δράση.

Μόλις λοιπόν η διάταξη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, θα αρχίσουν να κατατίθενται ομαδικές αιτήσεις και θα «ξεφυτρώνουν» στους τρεις νομούς, αλλά και στα Δωδεκάνησα, σε Κω και Ρόδο, σύλλογοι με την επωνυμία «Τουρκικός», ενώ μέχρι τώρα αυτό δεν συνέβαινε.

Η συνθήκη της Λωζάννης αναφέρεται βέβαια ξεκάθαρα σε μουσουλμανική μειονότητα, αλλά το επόμενο «βήμα» στον σχεδιασμό των Τούρκων θα είναι να θέσουν θέμα αναγνώρισης πλέον τουρκικής μειονότητας στην Θράκη, τη Ρόδο και την Κω.

Η «Τουρκική Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης»

Είναι γνωστό πως οι «δεξαμενές σκέψης» της Τουρκίας και οι γενικότερες στρατηγικές που ακολουθούνται από την τουρκική εξωτερική πολιτική, καθώς και από τις υπηρεσίες (κυρίως εθνικού ενδιαφέροντος) της γείτονος, έχουν «στοχεύσει» την Ελληνική Θράκη πριν από δεκαετίες.

Δεν είναι λίγες οι φορές που μέχρι σήμερα, έχουν αποκαλυφθεί μία σειρά από θέματα (π.χ. χρυσός, ουράνιο, πετρέλαιο κ.α.) που διαθέτει η Θράκη.

Όμως, το ότι αποτελεί το τμήμα σύνδεσης Ασίας και Ευρώπης, με δρόμους συγκοινωνιών, αλλά και ενέργειας, η περιοχή της Θράκης σήμερα μεταβάλλεται σε περιοχή ελέγχου ροής ενέργειας προς την Ευρώπη, καθιστώντας την στο εγγύς μέλλον (την αμέσως επόμενη δεκαετία) περιοχή που θα συγκεντρώσει βαριά βιομηχανία και σημαντικά οικονομικά και τραπεζικά κεφάλαια θα ζητήσουν να κατοικοεδρεύσουν σε αυτήν…

Η Άγκυρα θέλει όχι μόνο να είναι παρούσα, αλλά να «διευθύνει» και να αποκομίσει τα μέγιστα οικονομικά και γεωπολιτικά οφέλη που προκύπτουν από τα ανωτέρω.

Είναι βέβαιο πως μία αίτηση για ανεξαρτησία της Θράκης θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης από την Άγκυρα προς την Αθήνα, ώστε με τη σειρά της να υποχωρήσει σε άλλες απαιτήσεις της Άγκυρας.

Είναι βέβαιο πως μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πολύ δύσκολο, αν όχι ανέφικτο, να δημιουργηθεί ένας νέος ανεξάρτητος γεωγραφικά και εθνικά χώρος. Όμως, πόσο δύσκολο μπορεί να νοηθεί κάτι τέτοιο, σε μία περίοδο γενικότερων γεωπολιτικών ανακατατάξεων;

Με περισσή βεβαιότητα, η Άγκυρα θα εμφανισθεί ως εγγυήτρια δύναμη υπέρ των «Τούρκων» της Δυτικής Θράκης. Άλλωστε, ο Ταγίπ Ερντογάν, ως πρωθυπουργός της Τουρκίας σε παλαιότερη ομιλία του αναφέρθηκε στους μουσουλμάνους της Θράκης αποκαλώντας τους, «οι Τούρκοι της Θράκης, οι πολίτες μου…».

Οι «εγγυήσεις» της Άγκυρας, η οποία χρησιμοποιεί το «μοντέλο Κύπρου», θα σταθούν σε κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Κι επειδή οι εξελίξεις στο ενεργειακό του Αιγαίου πραγματοποιούνται με ταχύτατους ρυθμούς, είναι πολύ πιθανό το «Θρακικό ζήτημα» να μετανσαρκωθεί σε «Θρακικό Πρόβλημα». Και για να γίνει αυτό, αρκεί μία ανακοίνωση από τους τουρκόφρονες….

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αχμέτ Μετέ, ο ψευδομουφτής της Ξάνθης, φωτογραφίζεται μπροστά σε μία σημαία της «Ανεξάρτητης τουρκικής δημοκρατίας της Δυτικής Ξάνθης».

Όπως μετέδωσε ο Alpha σε ρεπορτάζ του στις 31 Μαρτίου, ο Μετέ αναφέρεται σε δηλώσεις του σε «τουρκική μειονότητα στην Ξάνθη», ενώ σε πλάνα από συνέντευξή του σχολιάζει πως «σε κάθε σπίτι υπάρχει μία τουρκική σημαία καθώς είναι η σημαία της μητέρας πατρίδας. Είναι η σημαία της καρδιάς μας. Είναι η νοσταλγία του μουσουλμάνου Τούρκου της δυτικής Θράκης»….

Διαβάστε επίσης: Ο «κύβος ερρίφθη» – Εντολή Μαξίμου να προχωρήσει ταχύτατα η επένδυση στο Ελληνικό