Ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις οι συνταξιούχοι – Συλλαλητήριο στις 3 Οκτωβρίου

134
Συλλαλητήριο

Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι συνταξιούχοι ενόψει όπως υποστηρίζουν, των αντισυνταξιουχικών μέτρων του 3ου μνημονίου, που θα επιφέρουν άμεσες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς, την περαιτέρω μείωση του ΕΚΑΣ μέχρι την κατάργησή του, και το πλήγμα στα οικογενειακά επιδόματα.

Αυτό τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές ενώσεις ενόψει του συλλαλητηρίου στην πλατεία Κοτζιά την Τρίτη 3 Οκτωβρίου.

Οι συνταξιούχοι, όπως αναφέρουν, διεκδικούν τη 13η και 14η σύνταξη, την άμεση απόδοση των συντάξεων, του εφάπαξ και των μερισμάτων, τα δικαιώματά τους στην υγεία και ό,τι άλλο τους έχει αφαιρεθεί.

Οι συνταξιούχοι υποστηρίζουν ότι τα τελευταία χρόνια έχασαν από τις μειώσεις των συντάξεών τους πάνω από 50 δισεκατομμύρια ευρώ και ταυτόχρονα καταγγέλλουν την κυβέρνηση για «απύθμενο θράσος» όταν υποστηρίζει ότι πρέπει να είναι ευχαριστημένοι «με τις πετσοκομμένες συντάξεις που θα περικοπούν ακόμα 18% με την προσωπικη διαφορά».

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ο μόνος δρόμος για να ανατραπούν αυτές οι αντιλαϊκές πολιτικές είναι η εντατικοποίηση των αγώνων» και έκανε έκκληση για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τρίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποδέχτηκε ο Κοντονής την πρόταση για αλλαγή φύλου από τα 15 έτη!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξεσηκώθηκαν οι συνταξιούχοι δικαστές για τις περικοπές συντάξεων – Στέλνουν εξώδικα!

ΑΚΟΜΑ: Αιχμές ναυτικών κατά Κουρουμπλή: «Γιατί δεν έχουν πει ακόμα πως βυθίστηκε το Αγία Ζώνη ΙΙ;»