Η Ρωσία αναπτύσσει πανίσχυρο ηλεκτρομαγνητικό πύραυλο

Η Ρωσία αναπτύσσει ραδιο-ηλεκτρομαγνητικά όπλα, τα οποία χρησιμοποιούν ισχυρό παλμό UHF ικανό να καταστρέψει κάθε ηλεκτρονικό εξοπλισμό σε απόσταση χιλιομέτρων, ανέφερε στο Sputnik ανώτατος σύμβουλος του αναπληρωτή επικεφαλής της Διεύθυνσης Ραδιοτηλεοπτικών Τεχνολογιών (KRET).

Σύμφωνα πάντα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik η αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας κατασκεύασε έναν νέο ηλεκτρομαγνητικό πύραυλο με το όνομα Alabuga, το οποίο χρησιμοποιεί έναν ισχυρό πομπό UHF για να απενεργοποιήσει όλα τα εχθρικά ηλεκτρονικά συστήματα σε ακτίνα 3,5 χιλιομέτρων, μετατρέποντάς τα σε “σωρό από παλιοσίδερα”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο.

Σε συνέντευξή του στο Sputnik, ο Βλαντιμίρ Μιχαήλ, ανώτατος σύμβουλος του επικεφαλής της KRET, δήλωσε ότι ο Alabuga αντιπροσωπεύει μια σειρά επιστημονικών ερευνών που αφορά την ανάπτυξη μελλοντικών ραδιο-ηλεκτρομαγνητικών όπλων.

Πρόσθεσε ότι όλα τα ερευνητικά αποτελέσματα έχουν ταξινομηθεί και ότι το αντικείμενο των όπλων UHF έχει ανατεθεί σε μια άκρως απόρρητη ταξινόμηση.

“Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί τώρα χρησιμοποιείται στην ανάπτυξη ηλεκτρομαγνητικών πυροβόλων όπλων, βομβών και πυραύλων, τα οποία φέρουν μαγνητική γεννήτρια”, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Μιχαήλ.
“Οι κορυφαίες παγκόσμιες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Κίνας, εργάζονται επίσης σε αυτό το θέμα”, πρόσθεσε.

Η παλμική ακτινοβολία που παράγεται από τον πομπό ενός πυραύλου Alabuga είναι παρόμοια με αυτή μιας πυρηνικής έκρηξης, αλλά χωρίς να αφήνει πίσω της ραδιενεργά κατάλοιπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται από το μέλλον! Η Ρωσία σχεδιάζει μαχητικό που θα επιχειρεί και στο διάστημα! (Βίντεο)

Η Ρωσία εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο – Βρήκε στόχο στα 6 χιλ. χιλιόμετρα

«Φωτιά» στην Βαλτική έβαλε το ρωσικό πολεμικό ναυτικό (vid)

Su-57: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο ρωσικό υπερμαχητικό (Βίντεο)