Κατσίκης: Με την αλλαγή φύλλου θα αλωθεί το άβατο του Αγίου Όρους!

Την αντίθεση του στο νομοσχέδιο για τη διόρθωση φύλου εξέφρασε και στην βουλή μετά από δηλώσεις που είχε κάνει και στα ΜΜΕ ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης.

Μάλιστα ο κ. Κατσίκης έκανε λόγο για ψυχολογικό σοκ που υπάρχει στο σύνολο της κοινωνίας από τη συζήτηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

«Το δικαίωμα του καθενός τελειώνει εκεί που αρχίζει το δικαίωμα του άλλου» είπε ο κ. Κατσίκης και πρόσθεσε «όταν αναφέρομαι στον άλλο αναφέρομαι στα ετερόφυλα ζευγάρια. Ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου εκφράζω την ανησυχία μου και τις ενστάσεις μου για τις συνέπειες που θα  έχουν στο μέλλον οι διατάξεις που τώρα συζητάμε».

Μάλιστα ο κ. Κατσίκης έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι αν υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο θα αλωθεί το άβατο του Αγίου Ορους καθώς μια γυναίκα που θα διορθώσει το φύλο της σε άντρα θα μπορεί να πάει στο Αγιο Ορος.

Ο κ.Κατσίκης έχοντας υπόψη του και την γενική θέση των ΑΝΕΛ υπέρ του νομοσχεδίου αλλά και την θετική ψήφο που έδωσε το κόμμα του στην επιτροπή, ανέφερε ότι προκειμένου να δώσει θετική ψήφο και στην Ολομέλεια στο σχέδιο νόμου θέλει να γίνει δεκτή η διόρθωση που ο ίδιος κατέθεσε και σύμφωνα με την οποία δεν θα πρέπει να επιτρέπεται ο γάμος, η  υιοθεσία και το σύμφωνο συμβίωσης  σε άτομα  που έχουν προβεί σε αυτοπροσδιορισμό ή  διόρθωση φύλου.

Εμμέσως πλην σαφώς πάντως στον βουλευτή των ΑΝΕΛ ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μιλώντας για επιχειρήματα εκτός τόπου και χρόνου, καφενειακού επιπέδου που δεν πρέπει να λέγονται στη Βουλή.

Η τοποθέτηση από τον εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, Χάρης Αποστολόπουλος, ξεκινώντας την ομιλία του στην Επιτροπή συζήτησης του νομοσχεδίου σημείωσε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος συνέστησε Ειδική Επιτροπή Βιοηθικής, χωρίς να αναφέρεται ενδελεχώς στο πόρισμα αυτής.

Με βάση το σχέδιο νόμου -σύμφωνα με τον κ. Αποστολόπουλο- δεν υπάρχει σταθερότητα για το τι τελικά είναι το φύλο. Δηλαδή, κατά το σκεπτικό του, όποιος θέλει αλλάζει βούληση όποτε το κρίνει.

«Το σχέδιο νόμου δεν προσθέτει κάτι νέο» είπε και πρόσθεσε πως δεν διευκρινίζεται πώς «ο έρμος ο δικαστής θα βγάλει απόφαση» γιατί δεν του δίνει ο νομοθέτης τα απαραίτητα εργαλεία.

Έπειτα, εξέφρασε την άποψη πως όσοι πολίτες έχουν κάνει σύμφωνο συμβίωσης χωρίς μεταβολή φύλου, αυτό κατά τον ίδιο και την Ιερά Σύνοδο σημαίνει ότι ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να υιοθετήσουν ή να κάνουν παιδιά.

«Φοβερός κίνδυνος» είπε αυτολεξεί. Και κατέληξε λέγοντας πως το σχέδιο νόμου «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό χωρίς όρους και προϋποθέσεις που έχουν μπει σε Ισπανία και Αγγλία».

Διαβάστε επίσης: Αιχμές Σαντορινιού για Κουρουμπλή: «Έγιναν επικοινωνιακά λάθη»