Νέο απειλητικό μήνυμα των Anonymous Greece στην Τράπεζα της Ελλάδος: “Να μας φοβάστε!”

Συνεχίζεται η… ιδιότυπη κόντρα που έχουν ξεκινήσει οι Anonymous κατά της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς επανέρχονται με απειλές μετά τη χθεσινή διαρροή εγγράφων στο διαδίκτυο.

Ωστόσο η ΤτΕ έσπευσε να δηλώσει ότι είναι ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής από τις βάσεις δεδομένων της και σημειώνει ότι όλα τα στοιχεία που διέρρευσαν είναι διαθέσιμα στο κοινό μέσα από τον δικτυακό τόπο της τράπεζας.

Σήμερα, οι Anonymous Greece έκαναν νέα ανάρτηση με αποδέκτη της κεντρική τράπεζα.

«Πρός Τράπεζα της Ελλάδος: Όταν μερικοί σας παρακολουθούν και από στιγμή σε στιγμή μπορεί να πέσετε θύμα κυβερνοεπιθέσεων εσείς θα τα διαψεύσετε διότι δεν έχετε κάτι καλύτερο να πείτε! Να μας φοβάστε! γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε θα καταρρεύσει όλο το σύστημα σας και μετά να δούμε τι θα έχετε να πείτε! #AnonymousGreece » ανέφεραν.

Παρέμβαση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις κυβερνοεπιθέσεις των Anonymous Greece στις ιστοσελίδες των πλειστηριασμών της Τράπεζας της Ελλάδος και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η Αστυνομία περιμένει ακόμα όλες τις αναφορές των τεχνικών που ελέγχουν τις ιστοσελίδες που λένε οι Anonymous ότι εισέβαλαν, καθώς και τυχόν άλλες διαρροές εγγράφων στο διαδίκτυο, που απειλούν ότι θα ακολουθήσουν, προκειμένου να παραδώσουν τον φάκελο με όλα τα στοιχεία στον εισαγγελέα.

Ολα ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης, όταν οι Anonymous Greece, έκαναν «διαρροές» εγγράφων της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και του υπουργείου Εσωτερικών. Λίγες ημέρες πριν είχαν «ρίξει» τη σελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στον διαδικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδας.

Το υλικό που ανήρτησαν στη σελίδα τους στο Facebook το βράδυ της Τρίτης, αποτελείται από πάνω από 2.500 ηλεκτρονικά αρχεία -1.216 σε φάκελο με την ονομασία «Τράπεζα της Ελλάδας» και άλλα 1.322 αρχεία σε δεύτερο φάκελο για τα έγγραφα του υπουργείου Εσωτερικών. Ο συνολικός όγκος του φακέλου για την ΤτΕ είναι 928MB ενώ του υπουργείου Εσωτερικών 545MB.

Οι Anonymous προανήγγειλαν τη διαρροή αργά το απόγευμα της Τρίτης και παρέθεσαν το σχετικό λινκ, που επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάσουν το υλικό στον υπολογιστή τους.

Σε δεύτερη μάλιστα ανάρτησή τους, προειδοποίησαν, μάλιστα, ότι «θα ακολουθήσουν πολλά».

«Η ΤτΕ ήταν μια δοκιμή. Δεν ήταν ακριβώς επίθεση, ήταν προειδοποίηση! Τα χειρότερα έρχονται! #AnonymousGreece» προειδοποιούσαν, ενώ λίγη ώρα αργότερα επέστρεψαν με δεύτερη ανάρτηση: «“ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Προς: ΕΟΠΥΥ , Τράπεζα Πειραιώς. 2 Βάσεις δεδομένων είναι στα χέρια μας. Μία λάθος κίνηση και όλα θα δημοσιευθούν και θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σας!”».

ΤτΕ: Δεν υπάρχει διαρροή είναι δημόσια τα στοιχεία

 

«Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι. Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος».

Διαβάστε επίσης: Ούτε μια ούτε δυο αλλά…24 συλλήψεις για παράνομο μίνι καζίνο στην Αθήνα (pics)