Εικόνες σοκ στο Ελληνικό: Εκεί που είχε καθαρίσει γέμισε πάλι μαζούτ

Υπεράνθρωπες προσπάθειες κάνουν τα συνεργεία καθαρισμού στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης για να καθαρισθεί το παράκτιο μέτωπο του δήμου από την ρύπανση που προκάλεσε από την προηγούμενη Κυριακή το δεξαμενόπλοιο “Αγία Ζώνη ΙΙ”, που βυθίσθηκε ανοικτά της Σαλαμίνας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει και ο δήμαρχος του Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, σε χθεσινή ανάρτηση του στο facebook, ενώ η παραλία των Αιγυπτιωτών και το λιμανάκι του Αγίου Κοσμά είχε καθαρίσει από την ρύπανση, το πρωΐ μαζούτ πλημμύρισε πάλι την περιοχή σε “βαθμό που και οι ειδικοί να απορούν πια.”

Παράλληλα σοκ προκαλούν οι εικόνες από την παραλία του Αγίου Κοσμά στο ύψος της “Φαντασίας” (παλιό κέντρο που δεν υπάρχει πια) που δείχνουν το μέγεθος της ρύπανσης από την πετρελαιοκηλίδα.

Παρακάτω, εικόνα από την παραλία του Αλίμου στο “Στολίδι” που πληροφορεί για την απαγόρευση της κολύμβησης.

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες το Σαββάτο 16 Σεπτεμβρίου.  Σήμερα 18/9 η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης “οι προσπάθειες καθαρισμού των ακτών μας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Η παραλία στο Ελληνικό παρουσιάζει βελτίωση, ενώ τις προσπάθειες άντλησης του μαζούτ από το λιμανάκι Ελληνικού και την παραλία του αθλητικού συλλόγου Αιγυπτιωτών συνδράμει και το ειδικό μηχάνημα διαχωρισμού αποβλήτων (skimmer). Παρόντες στην διαδικασία καθαρισμού βρίσκονται συνέχεια στελέχη και προσωπικό του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης τα οποία συντονίζουν την γιγαντιαία επιχείρηση απορρύπανσης.

Φωτογραφίες: Ηλίας Σιατούνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συγκλονιστικό βίντεο από την τεράστια οικολογική καταστροφή στο βυθό της Σαλαμίνας

Ξεκάθαροι οι επιστήμονες: Σε 2 χρόνια θα καθαρίσει ο Σαρωνικός από την πετρελαιοκηλίδα

Τεράστια η οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό: Η ρύπανση έφτασε μέχρι την Γλυφάδα (pics)

Έκκληση για εθελοντές στον καθαρισμό των ακτών από τον Δήμο Γλυφάδας

Τα αποτελέσματα απορρύπανσης του Σαρωνικού – Τι συμβαίνει σε κάθε περιοχή