Νέα κόντρα Θεοδωράκη με Γεννηματά για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία (video)

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό το… θρίλερ της ψηφοφορίας η μη εξ αποστάσεων για την ανάδειξη του επικεφαλής της Κεντροαριστεράς, καθώς νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Η νέα αντιπαράθεση ξέσπασε όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στο θέμα με βίντεο από τις Βρυξέλλες. “Κάποιοι μεθοδικά σαμποτάρουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Έχουν μάθει να εμπιστεύονται μόνο τους κομματικούς μηχανισμούς. Εγώ όμως θα επιμείνω και καλώ τους άλλους υποψήφιους να είναι ξεκάθαροι”, δήλωσε συγκεκριμένα

Ενώ απευθυνόμενος στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά τονίζει: “Όχι “ναι μεν, αλλά”. Η τεχνολογία το επιτρέπει. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ιδιαίτερα απευθύνομαι στην κυρία Γεννηματά. Θα πρέπει να αποφασίσει: θα τολμήσει ή θα κάνει πίσω;”

Στο βίντεο που δημοσιεύει το Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει: “Είμαι στις Βρυξέλλες για συναντήσεις και μια ομιλία. Πριν από λίγο, εδώ, στην είσοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μια ομάδα νέων επιστημόνων με ρώτησε αν θα μπορεί να ψηφίσει για τον αρχηγό του νέου προοδευτικού Κινήματος.

Ακούστε, γιατί δεν θέλω να υποκρίνομαι. Κάποιοι, μεθοδικά, σαμποτάρουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Έχουν μάθει να εμπιστεύονται μόνο τους κομματικούς μηχανισμούς. Εγώ όμως θα επιμείνω και καλώ και τους άλλους υποψήφιους να είναι ξεκάθαροι. Όχι “ναι μεν, αλλά”. Η τεχνολογία το επιτρέπει. Μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ιδιαίτερα απευθύνομαι στην κυρία Γεννηματά. Θα πρέπει να αποφασίσει: Θα τολμήσει ή θα κάνει πίσω; Το νέο προοδευτικό Κίνημα για να είναι μεγάλο, για να είναι δυνατό, θα πρέπει να το ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Οι φίλοι μας. Ό,τι άλλο θα είναι λάθος.”

Η καυστική απάντηση

Άμεση ήταν η απάντηση της Φώφη Γεννηματά η οποία διαμήνυσε δια των συνεργατών της πως η συζήτηση για τα διαδικαστικά έχει κλείσει: «Δεν έχει νόημα η ανακύκλωση της συζήτησης, η οποία έχει γίνει διεξοδικά για τα διαδικαστικά ζητήματα. Το ταχύτερο δυνατόν θα πρέπει όλοι μαζί να προχωρήσουμε στα θέματα ουσίας. Είναι η ώρα της πολιτικής» επισήμαναν στο ΑΜΠΕ κύκλοι της Χαριλάου τρικούπη.

Ειδικότερα, για το θέμα της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, για το οποίο παραμένουν οι διαφωνίες, οι ίδιοι κύκλοι τόνισαν: «Υπενθυμίζουμε για τελευταία φορά ότι μετά την άρνηση των τριών μεγάλων ελληνικών εταιρειών να διασφαλίσουν το αδιάβλητο και την αξιοπιστία της ψηφοφορίας το θέμα έχει κλείσει».

Διαβάστε επίσης: «Αντάρτικο» βουλευτή των ΑΝΕΛ: «Δεν ψηφίζω την αλλαγή φύλου και για Τούρκους»