Τετ-α-τετ συνάντηση Τραμπ με Τσίπρα τον Οκτώβριο στο Λευκό Οίκο

Συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Λευκό Οίκο το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η ημερομηνία της επίσκεψης δρομολογείται για τις 17 Οκτωβρίου, ενώ ο Λευκός Οίκος θα ανακοινώσει επίσημα τις επόμενες ημέρες ποια ακριβώς ημερομηνία θα γίνει η συνάντηση.

Η συνάντηση των δύο ανδρών θα πραγματοποιηθεί σε μία συγκυρία όπου είναι ανοικτά μία σειρά από ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος από την οικονομία και το μεταναστευτικό μέχρι τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής και, φυσικά, την βάση της Σούδας, που έχει αποκτήσει – μετά και τις εξελίξεις στην Τουρκία – μεγάλη στρατηγική σημασία για τις ΗΠΑ.

Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Ουάσιγκτον χαρακτηρίζεται επίσης σημαντική καθώς θα πραγματοποιηθεί σε μία περίοδο δύσκολη για την Ελλάδα.

Ο κ. Τραμπ δεν αναμένεται να ανακοινώσει δραματική αλλαγή για το μείζον θέμα της οικονομίας, αλλά σίγουρα θα αναφερθεί στην ανάγκη επενδύσεων, και θα υποστηρίξει την αναδιάρθρωση του χρέους, ανέφερε διπλωματική πηγή.

Διαβάστε επίσης: «Μπάχαλο» στην Κεντροαριστερά: Δυο νέες επιστολές στον Αλιβιζάτο για τις εκλογές!