“SOS” – Η ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα έφτασε στο Λαγονήσι!

Η ρύπανση από το Αγία Ζώνη ΙΙ έφτασε μέχρι το Λαγονήσι αποκάλυψε ο εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού, Νικόλαος Λαγκαδιανός, παρά τις προσπάθειες του υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας να υποβαθμίσει την ευρύτερη μόλυνση της Παραλιακής στη νότια Αττική.

Η πρώτη αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στις ακτές που επλήγησαν από την  πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό έγινε το μεσημέρι της Κυριακής στο Υπουργείο Ναυτιλίας εκεί όπου ο αρμόδιος υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός ανέφερε πως η εικόνα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη.

Ο κ. Σαντορινιός σημείωσε ότι η αντίδραση του λιμενικού σώματος ήταν άμεση και τηρήθηκαν ακριβώς όλα τα σχεδία τα όποια προβλέφθηκαν, ωστόσο σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Λιμενικού, Νικόλαο Λαγκαδιανό, μικρή και περιορισμένη ρύπανση διαπιστώθηκε και στην παραλία του Λαγονησίου.

Έτσι αποδεικνύεται πως παρά την ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών που “διαβεβαίωνε” ότι η μόλυνση δεν πέρασε στις ακτές του νότιου Σαρωνικού,  τελικά έγινε ακριβώς το αντίθετο και η κηλίδα έφτασε ήδη σε Λαγονήσι και Σαρωνίδα και κατευθύνεται, όπως όλα δείχνουν, προς το Σούνιο!

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, μέχρι στιγμής έχουν απαντληθεί 800 τόνοι μαζούτ.

Διαβάστε επίσης: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ ηγετικό στέλεχος κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών ουσιών