Ήρθε το τέλος των ριάλιτι επιβίωσης; “Πένθος” σε ΑΝΤ1 και Εpsilon, ανησυχία στο ΣΚΑΪ, “πανηγύρια” στον ALPHA…

Βλέποντας τα νούμερα τηλεθέασης, ο καθένας μπορεί να συμπεράνει πως τα ριάλιτι επιβίωσης παρουσιάζουν εικόνες… τρικυμίας. Βεβαίως το “Survivor” διέλυσε τα πάντα, μια μεγάλη βόμβα που έπεσε στην TV και παραμέρισε τους πάντες και τα πάντα, όμως η σύντομη… επανάληψη που επιχειρήθηκε από το “Survival” και το “Νomads”, δεν έχει συγκινήσει το απαιτητικό τηλεοπτικό κοινό.

Χθες για παράδειγμα, στην πρώτη θέση στην τηλεθέαση κατέβαλε το «Τατουάζ», δεν ήταν όμως έκπληξη αφού και την προηγούμενη βδομάδα, αυτό είχε συμβεί. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το «The Voice», αφήνοντας πίσω του το «Nomads».

Πιο συγκεκριμένα, στο σύνολο τηλεθέασης η κατάταξη έχει ως εξής:

– Tο «Τατουάζ» έκοψε πρώτο το «νήμα» με 23,4%.
– Ακολούθησε το «The Voice» πολύ κοντά με 22,5%.
– Στην τρίτη θέση με 19% το «Nomads» με 19%.
– Στην τελευταία θέση το «Survival Secrets», δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 8,2%.

Γιατί συμβαίνει όμως αυτό; Γιατί ένα καλό -σύμφωνα με τις κριτικές- σίριαλ του ALPHA πάει τόσο καλά και όχι π.χ. το Nomads, στο οποίο έχουν πέσει τόσα λεφτά και θα κοστίσει πολύ ακριβά; Μα φυσικά υπάρχει πόλεμος ανάμεσα στα κανάλια. Μετά την επιτυχία του survivor, αν και στον ΣΚΑΪ δεν πήραν τόσα χρήματα από τον Τούρκο Ατζούν Αλιτζαλί, βγήκαν τα μαχαίρια από όλους.

Ο ΑΝΤ1 πήρε τον Γιάννη Λάτσιο για να φέρει το κανάλι μπροστά, επενδύοντας στο “Nomads”. Την ίδια ώρα ο Δήμος Βερύκιος δίνει και τη ψυχή του κάθε πρωί στην Τσιμτσιλή για να υποστηρίξει το Τατουάζ, λέγοντας συνεχώς “ήρθε το τέλος των ριάλιτι επιβίωσης. Γράψτε τα!”. Και στον ΣΚΑΪ έριξαν από νωρίς δύο γερά προγράμματα, το Ελλάδα Έχεις Ταλέντο και το “The Voice”, ώστε να μειώσουν τη δυναμική του nomads. Μιλάμε για τον “πόλεμο” των καναλιών! Για το που θα πάει το πολύ… χρήμα!

Ο κόσμος, όμως, δείχνει να έχει κουραστεί. Δεν ευαισθητοποιείται π.χ. από τις κοκορομαχίες που έκαναν την εμφάνισή της αρκετά πιο νωρίς. Γουστάρουν την ίντριγκα και την γκρίνια, όμως δείχνουν να την έχουν βαρεθεί…

Είναι σίγουρο πως όσο το nomads αλλά και το “Survival”, όσο θα φτάνουν στο τέλος, σαφώς και θα αυξάνουν τα νούμερα τηλεθέασης. Ειδικά το nomads. Όμως, θα έχουν χαθεί αρκετά χρήματα, αφού οι διαφημιστικές εταιρείες κοιτούν σε πολλές κατευθύνσεις. Όχι αποκλειστικά στο “Νomads”, όπως π.χ. συνέβαινε με το “Survivor”, που τους έπιασε όλους στον ύπνο. Κανείς άλλωστε δεν περίμενε την τόσο μεγάλη επιτυχία του.

Αλλά, όλα έχουν ημερομηνία λήξης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ευαγγελία «αδειάζει» τους συμπαίκτες της στο Nomads! Γιατί λύγισε on camera… (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χαμός στους Νομάδες μετά το συμβούλιο! «Σου… λείπουν μάγκα! Μας έχεις κάνει μπάχαλο» (video)

ΑΚΟΜΑ: Σφάδαζε από τους πόνους – Τραυματίστηκε σοβαρά ο Νίκος Παπαδόπουλος στο Nomads! (video)