Αιφνίδια κίνηση της ΝΔ: Κατέθεσε δική της τροπολογία για αλλαγή φύλου!

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη διόρθωση φύλου. Όπως είπε και ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η ΝΔ θα καταθέσει δική της τροπολογία. 

Τα βασικά σημεία της «γαλάζιας» τροπολογίας είναι:

  1. Η απόφαση να περνάει από δύο δικαστικά στάδια.
  2. Να υπάρχει ιατρική γνωμάτευση και για τους ενήλικες.
  3. Μόνο μία φορά να μπορεί να αλλάξει το φύλο.
  4. Και να μπορεί να γίνει από τα 17 έτη και όχι από τα 15.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι ο βασικός κορμός του νομοσχεδίου θα διατηρηθεί, δεν αλλάζει η φιλοσοφία. Άλλες αλλαγές, μικρότερες, μπορεί να γίνουν. Μάλιστα, αρμόδιες πηγές ανέφεραν πως «αν η ΝΔ θέλει να συμβάλει στον διάλογο και υπερψηφίσει, είμαστε ανοιχτοί. Αν ψάχνει προφάσεις λόγω διαίρεσης, δυσκολεύει η συναίνεση».

Οι “αναταράξεις” στο ΣΥΡΙΖΑ 

Στο μεταξύ, οι πιέσεις του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κοντονή να κάμψει τις αντιδράσεις των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  κατά της αναφοράς του νομοσχεδίου για αλλαγή φύλου από τα 15 έτη, φέρεται να αποδίδουν προσωρινά, σύμφωνα με πληροφορίες

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής είχε συνάντηση με τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν εκφράσει αντιρρήσεις για το νομοσχέδιο διόρθωσης φύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκαν εξηγήσεις και λύθηκαν οι ενστάσεις που είχαν και δεν πρόκειται να γίνουν αλλαγές ουσιαστικές στη φιλοσοφία του νομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντονής συνομίλησε με τους Μάρκο Μπόλαρη, Δημήτρη Γάκη, Γεωργία Γεννιά και Νίνα Κασιμάτη (είχε αντιρρήσεις για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»).

Υπενθυμίζεται πως οι βουλευτές είχαν εκφράσει αντιρρήσεις αναφορικά με το δικαίωμα που θα δίνει ή όχι στους ανήλικους να μπορούν να προχωρούν σε αλλαγή του ονόματός τους -με τη συναίνεση των γονέων τους- ανάλογα με το φύλο που αισθάνονται (και όχι με αυτό που γεννήθηκαν).

Η επίμαχη διάταξη ήταν αυτή που προκάλεσε τις μεγαλύτερες αντιδράσεις και ακούγονταν ψίθυροι περί απόσυρσής της. Ωστόσο από το περιβάλλον του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή διαψεύδουν ότι η κυβέρνηση θα κάνει πίσω.

Διαβάστε επίσης: Θέματα προς συζήτηση – Όσα θα πουν Τραμπ και Τσίπρας στο Λευκό Οίκο στις 17 Οκτωβρίου