“Αναταράξεις” στους γερμανικούς αιθέρες – Μέρος της Air Berlin εξαγοράζει η Lufthansa 

Lufthansa

Συμφωνία για την εξαγορά μέρους των δραστηριοτήτων της Air Berlin, η οποία έχει καταθέσει αίτηση χρεοκοπίας, θα υπογράψει η Lufthansa.

«Σήμερα θα δούμε ένα ορόσημο στην ιστορία της Lufthansa και της Air Berlin» δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa Κάρστεν Σπορ ενώ διευκρίνισε ότι η Lufthansa είναι πιθανόν να εξαγοράσει 81 αεροσκάφη και να προσλάβει 3.000 εργαζομένους της Air Berlin.

Η Air Berlin, που επί μία δεκαετία πάλευε να επιστρέψει στην κερδοφορία, στις 15 Αυγούστου κατέθεσε τελικά αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας, ενώ τα αεροπλάνα της συνέχιζαν να πετούν χάρη σε δάνειο της γερμανικής κυβέρνησης την ώρα που ήταν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με πιθανούς αγοραστές για διάφορα τμήματα των δραστηριοτήτων της.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος ανέφερε ακόμη ότι αναμένει η επικείμενη συμφωνία με την Air Berlin να λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως τα τέλη του έτους, κάτι που θα επιτρέψει να σταθεροποιηθεί η λειτουργία της μέσα σε έξι έως εννέα μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Χρονοταξιδιώτης» έρχεται από το… μέλλον και προειδοποιεί για εισβολή εξωγήινων!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τον Δεκέμβριο η υπογραφή συμφωνίας Ελλάδας, Ιταλίας, Κύπρου και Ισραήλ για τον αγωγό East Med

ΑΚΟΜΑ: Στον Αμερικανό οικονομολόγο Ρίτσαρντ Θέιλερ το νόμπελ οικονομίας