Ανατριχιαστικά βίντεο και εικόνες βρήκε η αντιτρομοκρατική στο κινητό και τον υπολογιστή του τζιχαντιστή

Τζιχαντιστής

Η αντιτρομοκρατική ερευνά εξονυχιστικά το κινητό τηλέφωνο και τον φορητό υπολογιστή του 32χρονου τζιχαντιστή που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη.

Οι συσκευές περιέχουν ανατριχιαστικά βίντεο, με τον ίδιο, πιθανότατα στη Ράκα της Συρίας, στα οποία είναι ξαπλωμένοι στο έδαφος κρατούμενοι του Ισλαμικού Κράτους. Σε ένα από αυτά, ο 32χρονος τραβά από τα μαλλιά τους αιχμαλώτους, προκειμένου να φανεί το πρόσωπό τους στο βίντεο. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρέθηκαν και φρικτά βίντεο με αποκεφαλισμούς, τα οποία ίσως να τα κατέγραψε ο ίδιος. Το υλικό πιστεύεται ότι είναι από το διάστημα 2012-2013.

Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγός του παραδέχθηκε ότι ο 32χρονος ήταν μέλος του ISIS, αλλά μόνο για τρεις μήνες. Μιλώντας στην κάμερα του Alpha είπε: «Ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους, αλλά στη Συρία όχι εδώ. Όταν ήρθαμε από την Τουρκία σταμάτησε να εργάζεται για τον ISIS». Πάντως, φάνηκε να μην γνωρίζει το φρικτό υλικό που βρέθηκε στο κινητό του, κάνοντας λόγο για απλές φωτογραφίες με τους φίλους του.

Το ζευγάρι έφυγε από τη Συρία το 2013 και το 2016 έφτασε στην Ελλάδα, μέσω Λέρου. Έμειναν σε καταυλισμό στην Αθήνα και ένα χρόνο αργότερα πήγαν στη Θεσσαλονίκη. Πριν από δύο μήνες η σύζυγος του 32χρονου τον κατήγγειλε για ξυλοδαρμό κι οι αρχές άρχισαν να τον παρακολουθούν διακριτικά. Όταν πήγε για συνέντευξη στην υπηρεσία ασύλου, στις 19 Οκτωβρίου, συνελήφθη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δείτε τον – Αυτός είναι ο 32χρονος Σύρος τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη (pics)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θρίλερ στην Αλεξανδρούπολη – Συνελήφθη 30χρονος τζιχαντιστής

ΑΚΟΜΑ: Λίβανος: Συνελήφθη τζιχαντιστής που ετοίμαζε επίθεση – Στρατός και Χεσμπολάχ σε ανακωχή με τον ISIS