Γερουσιαστής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα μας οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Σκληρή επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο απειλώντας άλλα κράτη, εξαπέλυσε ο γνωστός Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής, Μπομπ Κόρκερ!

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “The New York Times”, ο Κόρκερ άστραψε και βρόντηξε κατά του Τραμπ όταν ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τον μέχρι χθες πολιτικό του σύμμαχο και πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας για ουκ ολίγα θέματα μέσω του Twitter.

Ο Τραμπ επέρριψε ευθύνες στον Κόρκερ για θέματα,όπως η επικύρωση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Και ο Κόρκερ δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια.

Σε συνέντευξή του διάρκειας 25 λεπτών, ο Κόρκερ δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα ότι ο Τραμπ χειρίζεται το ανώτατο αξίωμα των ΗΠΑ σαν να ήταν ριάλιτι:”Συμπεριφέρεται σαν να είναι στο Apprentice ή κάτι τέτοιο”, είπε, αναφερόμενος στην τηλεοπτική εκπομπή της οποίας ο Αμερικανός πρόεδρος υπήρξε παρουσιαστής.

Ο  Κόρκερ απέρριψε τη θεωρία ότι ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να κάνει πολεμοχαρή σχόλια για τη Βόρεια Κορέα ώστε να δώσει πλεονέκτημα στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον στις διαπραγματεύσεις.

Δεν θεωρεί δηλαδή πιθανό ο ίδιος ο Τραμπ να παριστάνει τον “κακό μπάτσο” προκειμένου να δείχνει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ο “καλός μπάτσος”, έτσι ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες για μια συμφωνία με την Πιονγιάνγκ.

“Ξέρω ότι ο Ντόναλντ Τραμπ μας έχει κάνει ζημιά επανειλημμένως.Έκανε ζημιά στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν, αποκαλύπτοντας πράγματα στο Twitter”, επεσήμανε ο Γερουσιαστής Κόρκερ στη συνέντευξή του, χωρίς  όμως να μπει σε λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις στις οποίες αναφέρθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Κόρκερ ήταν σύμβουλος του Τραμπ για ζητήματα εθνικής ασφαλείας κατά την προεκλογική του εκστρατεία το 2016 και το όνομά του ακουγόταν έντονα τόσο για την αντιπροεδρία, όσο και για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.Τους τελευταίους μήνες όμως, η η σχέση των δύο ανδρών έχει επιδεινωθεί ραγδαία.

Τα βέλη που εξαπέλυσε ο Τραμπ στον Κόρκερ μέσω του Twitter

«Ο γερουσιαστής Μπομπ Κόρκερ με “εκλιπαρούσε” να τον υποστηρίξω για να επανεκλεγεί στο Τενεσί. Είπα “Όχι” κι εκείνος αποφάσισε πως δεν θα θέσει υποψηφιότητα (είπε ότι δεν μπορεί να κερδίσει χωρίς την υποστήριξή μου)», έγραψε ο Τραμπ.

«Ήθελε επίσης να αναλάβει καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών, εγώ είπα: “Οχι ευχαριστώ».

Ο Ντόναλντ Τραμπ τον κατηγορεί επίσης ότι είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για την φρικτή συμφωνία με το Ιράν.

Η απάντηση του Κόρκερ στα καυστικά σχόλια Τραμπ δεν άργησε: «Είναι ντροπή το ότι ο Λευκός Οίκος έχει γίνει οίκος ευγηρίας . Προφανώς κάποιος δεν πήγε στη βάρδια του το πρωί».

Διαβάστε επίσης: Η κρίση στην Ισπανία αναβιώνει τους ακροδεξιούς και τους φασιστικούς χαιρετισμούς (pics & video)