Δήλωση όλο νόημα από Τίλερσον: “Η διπλωματία με τη Β. Κορέα θα συνεχιστεί μέχρι να πέσει η πρώτη βόμβα”

Νέα δήλωση, για το που οδηγείτε η κατάσταση, δια στόματος Ρεξ Τίλερσον από τον Αμερικανό πρόεδρο προς την ηγεσία της Βορείου Κορέας.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον δήλωσε σήμερα πως ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ του έδωσε οδηγίες να συνεχίσει τις διπλωματικές προσπάθειες προκειμένου να μετριαστούν οι κλιμακούμενες εντάσεις με τη Βόρειo Κορέα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “αυτές οι διπλωματικές προσπάθειες θα συνεχιστούν μέχρι να πέσει η πρώτη βόμβα”.

Μιλώντας στην εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου CNN “State of the Union”, ο Τίλερσον θέλησε να μειώσει τη σημασία μηνυμάτων που είχε αναρτήσει προηγουμένως ο πρόεδρος Τραμπ στο τουίτερ, τα οποία άφηναν να εννοηθεί πως ο Τίλερσον χάνει τον καιρό του προσπαθώντας να διαπραγματευθεί με τον “Μικρό Πυραυλάνθρωπο”, όπως αποκαλεί ο Τραμπ τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

“Ο Τραμπ κατέστησε σαφές σε εμένα ότι πρέπει να συνεχίσω τις διπλωματικές προσπάθειές μου”, είπε ο Τίλερσον.

Ο Τραμπ είχε δηλώσει πρόσφατα  ότι “μόνο ένα πράγμα καταλαβαίνει” η Πιονγκγιάνγκ, λέγοντας επίσης ότι “μιλώντας με τη Βόρειο Κορέα για 25 χρόνια, όλες οι συμφωνίες που συνήφθησαν και τα τεράστια χρηματικά ποσά που δαπανήθηκαν δεν έφεραν αποτέλεσμα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μήνυμα Τραμπ σε Βόρειο Κορέα: «Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι» – Ακόμη και η στρατιωτική επέμβαση;

Ένα βήμα πριν τον πόλεμο: Η λακωνική απάντηση του Τραμπ για την Β. Κορέα

Αντίδραση Τραμπ στην πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας: «Αυτοί καταλαβαίνουν ένα πράγμα»