Ελληνική δικαστική “τρέλα”- Ενέκριναν την έκδοση του βασιλιά των bitcoins και στις ΗΠΑ και στη Ρωσία!

Σε ένα απίστευτο “γόρδιο δεσμό” βρίσκονται οι Αρχές μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης να εγκρίνει την έκδοση του… βασιλιά των bitcoins και στη Ρωσία, μετά την αποδοχή του αιτήματος των ΗΠΑ να εκδοθεί στις ΗΠΑ!

Δηλαδή, είχε αποφασιστεί η έκδοση του Αλεξάντερ Βίνικ στις ΗΠΑ, τώρα έγινε δεκτό και το αίτημα της Μόσχας για να εκδοθεί ο κατηγορούμενος και στη Ρωσία!

Έτσι, περιπλέκεται η υπόθεση του Ρώσου Αλεξάντερ Βίνικ, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα ύψους 4 δισ.δολαρίων με bitcoins.

Μετά την απόφαση να εκδοθεί ο Ρώσος -που δηλώνει τεχνικός- στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, σήμερα το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης έλαβε την απόφαση να εκδοθεί ο 38χρονος και στη Ρωσία!

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό το αίτημα για την έκδοση του Αλεξάντερ Βίνικ στις ΗΠΑ, ο οποίος κατηγορείται ότι «ξέπλενε» μέσω πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων κέρδη εγκληματικών οργανώσεων.

Ο Βίνικ, σύμφωνα με τις κατηγορίες των Αμερικανών, φέρεται να ήταν διαχειριστής της πλατφόρμας BTC-e.

Ωστόσο ο ίδιος δήλωσε ότι δεν είχε ρόλο ιδρυτή ή διαχειριστή του συγκεκριμένου ανταλλακτηρίου ψηφιακών νομισμάτων και ότι μόνο ως τεχνικός είχε συνεργαστεί μαζί τους. Τα ίδια είχε ισχυριστεί και κατά την πρώτη συνεδρίαση στο Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Η BTC-e είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα ανταλλακτήρια ψηφιακών νομισμάτων. Ωστόσο, βάσει του αμερικανικού εντάλματος κατά του Βίνικ, φέρεται να χρησιμοποιείτο και από κυβερνοεκβιαστές, διεφθαρμένους ομοσπονδιακούς πράκτορες, χάκερ που υπέκλεπταν προσωπικά δεδομένα, αλλά και εμπόρους ναρκωτικών.

Το Συμβούλιο Εφετών γνωμοδότησε τελικά υπέρ της έκδοσής του στις ΗΠΑ, ακολουθώντας και την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας ο οποίος στη συνεδρίαση έκρινε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την ενοχή του 38χρονου Ρώσου. Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Βίνικ άσκησαν έφεση και η υπόθεση θα εξεταστεί πλέον από τον Αρειο Πάγο.

«Ελπίζουμε και προσδοκούμε ότι θα είναι καλύτερο το αποτέλεσμα διότι πιστεύουμε ότι οι νομικές προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για την έκδοση του πελάτη μας στην Αμερική δεν συντρέχουν στην υπόθεση αυτή», δήλωσε ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, εκ της ομάδας συνηγόρων του Βίνικ.

Πέρα από τους Αμερικανούς, την έκδοση του Βίνικ ζητούν –τυπικά– και οι Ρώσοι. Τον εμπλέκουν σε άλλη, ήσσονος σημασίας, απάτη αγοραπωλησίας εμπορευμάτων, ύψους περίπου 10.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Στα χέρια «πιάστηκαν» αστυνομία και διαδηλωτές για ένα πανό στη Βουλή (pics & video)