Ενθουσιασμός για μεγάλης σπουδαιότητας ανακοίνωση της NASA

Αγωνία και ενθουσιασμός έχει καταλάβει τους φίλους του διαστήματος και τους αστροφυσικούς, καθώς η NASA, αποκάλυψε πως θα κάνει μία ανακοίνωση, τη Δευτέρα, σχετικά με τα βαρυτικά κύματα και με ένα άγνωστο αστρονομικό φαινόμενο.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από εκπροσώπους των ανιχνευτών LIGO (ΗΠΑ) και Virgo (Ευρώπη), καθώς και από περίπου 70 αστεροσκοπείων από διάφορες χώρες.

Συγκεκριμένα τρεις συνεντεύξεις Τύπου θα δοθούν το απόγευμα της Δευτέρας, στις 17:00 ώρα Ελλάδας, στην Ουάσιγκτον, στο Λονδίνο και στο Γκάρτσινγκ της Γερμανίας, στις οποίες θα γίνουν ταυτόχρονες ανακοινώσεις νέων σημαντικών ανακαλύψεων στο πεδίο της αστρονομίας και της αστροφυσικής.

Το μόνο που έγινε γνωστό, είναι ότι οι ανακοινώσεις σχετίζονται με τα βαρυτικά κύματα και με κάποιο αστρονομικό φαινόμενο που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ στο παρελθόν.

Στην Ουάσιγκτον η συνέντευξη διοργανώνεται από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών, στο Γκάρτσινγκ της Γερμανίας από τη διοίκηση του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO), ενώ στο Λονδίνο θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλική Εταιρεία επιστημών.

Οι ανακοινώσεις θα μεταδοθούν και σε ζωντανή μετάδοση από τα κοινωνικά δίκτυα της NASA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νόμπελ Φυσικής σε τρεις Αμερικανούς, για την ανακάλυψη των βαρυτικών κυμάτων

«Ζύγισαν» άστρο με τη βοήθεια της βαρύτητας για πρώτη φορά (pics – video)

Ανακαλύφθηκε ένας κατάμαυρος σαν πίσσα εξωπλανήτης