Μέγα σκάνδαλο στο Χόλιγουντ – Ποιος είναι ο βαθύπλουτος παραγωγός Γουαϊνστάιν που παρενοχλούσε σεξουαλικά διάσημες ηθοποιούς!

Γουαϊνστάιν

Ιδρυτής της Miramax και της Weinstein Company, ο παραγωγός των επιτυχημένων ταινιών «Ερωτευμένος Σέξπιρ» και «Pulp Fiction» κατηγορείται για βιασμούς.

Την αποκάλυψη έκαναν οι New York Times την περασμένη Πέμπτη και συνέχισε το περιοδικό The New Yorker με μαρτυρίες γυναικών-θυμάτων του διάσημου και ισχυρού Αμερικανού παραγωγού κινηματογράφου.

Γουαϊνστάιν03
Asia Argento

Η Ιταλίδα ηθοποιός Asia Argento και δύο άλλες γυναίκες βεβαιώνουν ότι τις βίασε ο διάσημος παραγωγός, ο άνθρωπος που κυριολεκτικά έφερε επανάσταση στον ανεξάρτητο κινηματογράφο στο Χόλιγουντ, στη δεκαετία του 1980 και 1990. Σύμφωνα με την κόρη της Ιταλίδα ηθοποιού, ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν την είχε αναγκάσει να του κάνει στοματικό σεξ το 1997 σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στη Νότια Γαλλία.

Η ηθοποιός Lucia Evans κατηγορεί επίσης τον παραγωγό ότι την ανάγκασε να της κάνει στοματικό σεξ το 2004, ενώ μια άλλη νεαρή γυναίκα τον κατηγόρησε ότι την ανάγκασε να κάνουν σεξ.

Γουαϊνστάιν04Αντζελινα Τζολί-Γκουίνεθ Πάλτροου

Η Αντζελίνα Τζολί έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης του Γουαϊνστάιν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Playing By Heart, το 1998. Όπως η ίδια αποκάλυψε, της ζήτησε με ιδιαίτερα επίμονο τρόπο να κάνουν έρωτα, αφού πρώτα την ξεμονάχιασε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Η ίδια αρνήθηκε, ωστόσο η «άσχημη εμπειρία» που είχε με τον παραγωγό σε πολύ νεαρή ηλικία την οδήγησε στην απόφαση να μην ξαναδουλέψει ποτέ μαζί του.

«Προειδοποιούσα τις γυναίκες που μου έλεγαν ότι θα συνεργαστούν μαζί του να έχουν το νου τους. Αυτού του είδους η συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες είναι απαράδεκτη σε οποιοδήποτε κλάδο», είπε η Τζολί μιλώντας στους New York Τimes.

Την δική της τραυματική εμπειρία με τον Γουαϊνστάιν μοιράστηκε και η ηθοποιός Γκουίνεθ Πάλτροου, που επίσης είχε γίνει στόχος του σεξομανούς παραγωγού σε νεαρή ηλικία. Όπως αποκάλυψε, είχε λάβει τότε ένα fax από ένα πρακτορείο με το οποίο συνεργαζόταν, το οποίο της ζητούσε να συναντήσει τον παραγωγό σε ένα ξενοδοχείο. Μόλις έφτασε, κατά τον προσφιλή του τρόπο, ο Γουάινσταϊν άρχισε να της κάνει μασάζ και της ζήτησε να τον ακολουθήσει στην κρεβατοκάμαρα. Εκείνη αρνήθηκε κατηγορηματικά και έφυγε τρέχοντας από το δωμάτιο. «Ήμουν παιδί, ένιωθα τρομοκρατημένη», είπε στους NYT η ηθοποιός περιγράφοντας εκείνη την τραυματική νύχτα. Σύμφωνα με την ίδια η απόρριψη του Γουάινσταϊν παραλίγο να της στοιχίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Emma», ενώ αμέσως μετά το περιστατικό εκμυστηρεύτηκε όσα είχαν συμβεί στον -τότε φίλο της- Μπραντ Πιτ, ο οποίος πήγε έξαλλος στον παραγωγό για να του ζητήσει το λόγο.

Μετά τον καυγά, ο Γουάινσταϊν πήγε στην Πάλτροου και της έβαλε τις φωνές, απαιτώντας να μην αποκαλύψει ποτέ ξανά σε κανέναν τι συνέβη. «Όλοι ήθελαν από εμένα να κρατήσω το μυστικό», είπε η ηθοποιός περιγράφοντας τον παραγωγό «πότε φιλικό και υποστηρικτικό, πότε επιθετικό και νταή».

Όσο για την απόφασή της να μιλήσει τώρα, μετά από τόσα χρόνια σιωπής, λέει χαρακτηριστικά: «Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που οι γυναίκες πρέπει να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Αυτού του είδους η συμπεριφορά πρέπει να τελειώσει τώρα».

Γουαϊνστάιν05Μίρα Σορβίνο

Συνολικά 13 γυναίκες έχουν αποκαλύψει ότι έπεσαν θύματα των ασυγκράτητων ορέξεων του παραγωγού, μεταξύ των οποίων και οι Ροζάνα Αρκέτ και Μίρα Σορβίνο. Οι δύο τελευταίες μάλιστα ισχυρίζονται ότι η καριέρα τους υπέστη σοβαρό πλήγμα μετά τα περιστατικά, αφού ο παραγωγός τις σαμποτάρισε ενεργά, προσβεβλημένος από την απόρριψη εκ μέρους του.
Η σύζυγος του παραγωγού, σχεδιάστρια Τζορτζίνα Τσάπμαν ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εγκαταλείπει τον σύζυγό της. «Η καρδιά μου έχει σπάσει για όλες αυτές τις γυναίκες που υπέφεραν τόσο πολύ εξαιτίας ασυγχώρητων πράξεων. Αποφάσισα να εγκαταλείψω τον σύζυγό μου», δήλωσε. Το ζευγάρι είχε παντρευτεί το 2007 και είχαν αποκτήσει δύο παιδιά.

Με τη σύζυγό του Τζορτζίνα Τσάπμαν

Μετά τις αποκαλύψεις των New York Times, ο μεγαλό-παραγωγός πήρε άδεια από την εταιρεία του The Weinstein Company (TWC), αλλά το ΔΣ τον απέλυσε την περασμένη Κυριακή.

Ειδικά η ηθοποιός Asia Argento έδωσε λεπτομέρειες για τον εφιάλτη που ζούσε με τον σεξομανή παραγωγό. «Δεν σταματούσε. Ήταν ένας εφιάλτης» δήλωσε στο New Yorker. Πρόσθεσε ότι την είχε καλέσει μέσω ενός συνεργάτης του να βρεθεί μόνη μαζί του. Στο άρθρο της η ηθοποιός γράφει ότι έζησε «ένα φρικτό τραύμα». «Καταστράφηκα», περιγράφει και προσθέτει ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις αναγκαστικές, μαζί της, επί πέντε χρόνια. «Ένιωθα υποχρεωμένη να υποχωρήσω στις προτάσεις του», έγραψε.

Την ίδια ώρα ο Γουαϊνστάιν, σύμφωνα με πληροφορίες του TMZ, έφυγε για την Ευρώπη με το ιδιωτικό του τζετ, προκειμένου να υποβληθεί σε… απεξάρτηση από το σεξ και σε θεραπεία για την συμπεριφορά του! Θα μείνει έγκλειστος σε ειδικό κέντρο και θα παρακολουθήσει σεμινάρια προκειμένου να βελτιώσει τον εαυτό του, δήλωσε μια πηγή κοντά στον Γουάινσταϊν, ενώ τόνισε πως διατηρεί την ψυχραιμία του και δεν μοιάζει καθόλου «χαμένος». «Ελπίζει ότι θα κάνει μεγάλες προόδους και θέλει να προσφέρει στον εαυτό του μια δεύτερη ευκαιρία», είπε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το New Yorker, ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, βοηθούμενος από τους δικηγόρους του και από την ομάδα επικοινωνίας του έκανε τα πάντα ώστε να μη μαθευτεί τίποτα για σεξουαλική παρενόχληση ή βιασμούς.

Πολιτικός παράγοντας
Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε «αηδιασμένος» από αυτές τις αποκαλύψεις. «Κάθε άνδρας που φέρεται με ταπεινωτικό τρόπο σε γυναίκες πρέπει να καταδικάζεται και να καθίσταται υπεύθυνος των πράξεών του, όποια κι αν είναι τα πλούτη του και η θέση του», έγραψε ο Ομπάμα σε ανακοίνωση.

Η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε «σοκαρισμένη και αηδιασμένη από τις αποκαλύψεις για τον Γουαϊνστάιν». Ο διάσημος παραγωγός ήταν ένας από τους χορηγούς της στην προεκλογική εκστρατεία, αλλά και χορηγός πολλών Δημοκρατικών τα τελευταία χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ίννα Ιννάκι… «Καυτή» στις… selfies! (pics)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι είπε η Ιβάνα Τραμπ για τον Μάικλ Τζάκσον: «Ήταν ο μόνος στον οποίο εμπιστευόμασταν…»

ΑΚΟΜΑ: Χαμός στους Νομάδες μετά το συμβούλιο! «Σου… λείπουν μάγκα! Μας έχεις κάνει μπάχαλο» (video)