Ματαιώθηκαν πλειστηριασμοί καραβιών και βιλών από τις συλλογικότητες!

117

Τα στοιχεία για το ποιοι πλειστηριασμοί ματαιώθηκαν την περασμένη Τετάρτη ανακοίνωσαν οι συμβολαιογράφοι τηρώντας τη δέσμευσή τους πως θα γνωστοποιούν τόσο το είδος των κινητών και ακίνητων περιουσιών που θα πλειστηριάζονται, όσο και τα χρέη των ιδιοκτητών τους, τα οποία ομολογουμένως στην περίπτωση αυτή είναι… μαμούθ!

Τα στοιχεία είναι και πάλι αποκαλυπτικά!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 ματαιώθηκαν τέσσερις πλειστηριασμοί. Και οι τέσσερις αφορούσαν οφειλές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 ματαιώθηκαν μετά από δράση συλλογικοτήτων οι εξής πλειστηριασμοί:

α) Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Πειραιά για πλοίο υπό ιταλική σημαία ιδιοκτησίας κυπριακής εταιρείας για συνολικές οφειλές 12.336.000€ στις οποίες οφειλές συμπεριλαμβάνονται και απαιτήσεις ναυτεργατών.

β) Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου για οικόπεδο και κτήριο γραφείων. Επίσης για κάθετη ιδιοκτησία (τμήμα οικοπέδου χωρίς κτίσμα) στο Δήμο Χαλανδρίου, ιδιοκτησίας Ανωνύμου Εταιρείας για συνολικό ύψος οφειλών 21.150.000€. Από αυτά, τα 9.000.000€ ήταν απαιτήσεις του Ελληνικού Δημοσίου.

γ) Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για τέσσερις οριζόντιες ιδιοκτησίες στο Δήμο Αθήνας, στην περιοχή Ψυρρή, ιδιοκτησίας φυσικού προσώπου, για συνολικές οφειλές 2.500.000€.

δ) Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για μεζονέτα στη Βούλα Αττικής για χρέη Ανωνύμου Εταιρείας για συνολικές οφειλές της 3.093.643€.

Υπενθυμίζεται ότι προ καιρού οι συμβολαιογράφοι είχαν καταγγείλει πως οι συλλογικότητες εφορμούνται από ιδιοτελή κίνητρα για τη ματαίωση των πλειστηριασμών, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής ακυρώνουν διαδικασίες που αφορούν πλούσιους και εύπορους και όχι φτωχούς.

Διαβάστε επίσης: Έρευνα-σοκ: Η χειρότερη χώρα για τις γυναίκες στην Ε.Ε είναι η.. Ελλάδα!