Νέο αποκαλυπτικό βίντεο από Λας Βέγκας: Αστυνομικοί σώζουν πολίτες

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει την επιχείρηση των αστυνομικών και των επίλεκτων δυνάμεων να προστατεύσουν τους πολίτες, αλλά και να εντοπίσουν τον μακελάρη του Λας Βέγκας, Στίβεν Πάντοκ, την ώρα που εξαπολύει την επίθεση από το ξενοδοχείο Mandalay Bay.

Το βίντεο, το οποίο έχει ληφθεί από κάμερες που είχαν πάνω τους αστυνομικοί δόθηκε στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λας Βέγκας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Στο πρώτο στιγμιότυπο του βίντεο, αστυνομικοί διακρίνονται να ξεκινούν την επιχείρηση στο Mandalay Bay, όπου βρισκόταν ο μακελάρης. Σε μία στιγμή μία ομάδα αστυνομικών αναγκάζεται να σκύψει πίσω από έναν τοίχο, καθώς οι σφαίρες πέφτουν «βροχή» προς το μέρος τους.

Ο Πάντοκ είχε 23 όπλα στο δωμάτιό του. Κάποια στιγμή οι πυροβολισμοί σταματούν, καθώς ο δράστης πιθανότατα «γεμίζει» ή αρπάζει ένα άλλο όπλο, ενώ οι αστυνομικοί περπατούν κατά μήκος του τοίχου.

Ξαφνικά ο αστυνομικός που έχει πάνω του κάμερα εντοπίζει πολίτες που πιθανότατα έχουν μπερδευτεί με την κατεύθυνση των πυρών και προσπαθούν να περάσουν έναν φράχτη στην ίδια ευθεία με τις ριπές

Οι αστυνομικοί τούς φωνάζουν να πέσουν κάτω και ο ένας τρέχει προς το μέρος τους για να σιγουρευτεί ότι άκουσαν το μήνυμα, ρισκάροντας την ίδια του τη ζωή.

Σε ένα δεύτερο στιγμιότυπο οι αστυνομικοί φωνάζουν στον κόσμο να παραμείνει κάτω, την ώρα που ακούγονται οι πυροβολισμοί. Το τρίτο στιγμιότυπο έχει καταγράψει ένας άλλος αστυνομικός που βρίσκεται πίσω από ένα περιπολικό. Όσο ακούγονται οι πυροβολισμοί, εκείνος φωνάζει: Κάντε πίσω! Κάντε πίσω!»

Στη συνέχεια τρέχει προς έναν άνδρα που μοιάζει μεθυσμένος ή μπερδεμένος και τον τραβά σε ασφαλές σημείο. Στο τέταρτο clip του βίντεο αστυνομικοί ακούγονται να φωνάζουν στους πολίτες να πέσουν κάτω, ενώ οι πυροβολισμοί εξακολουθούν και μία γυναίκα ουρλιάζει.

Τότε ο αστυνομικός σκύβει από πάνω της για να την προστατεύσει, λέγοντάς της ότι «φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο».

Η δολοφονική επίθεση του Πάντοκ στοίχισε τη ζωή σε 59 ανθρώπους, ενώ περισσότεροι από 500 είναι οι τραυματίες.

Διαβάστε επίσης: «Πυριτιδαποθήκη» η Καταλονία- Το διάγγελμα του Βασιλιά προκάλεσε «μανία» ανεξαρτητοποίησης