Ο Ερντογάν δεν πήρε ακόμα τους S-400 και ονειρεύεται τους… S-500

Ενώ ακόμα η Τουρκία δεν έχει προμηθευτεί ακόμα τους S-400 ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα αγοράσουν και S-500 από την Ρωσία.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την προγραμματισμένη αγορά από την Τουρκία του ρωσικού συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 και ότι έχουν πραγματοποιηθεί συνομιλίες για το σύστημα S-500!

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να επιδιώξει συμφωνία για να αποκτήσει ένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας από άλλη χώρα, εάν η Ρωσία δεν συμφωνήσει στην μεταφορά τεχνογνωσίας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους καθώς επέστρεφε από το ταξίδι του στην Ουκρανία και τη Σερβία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει κοινή παραγωγή στο πρώτο στάδιο των αγορών S-400, αλλά στο δεύτερο στάδιο “πρώτα ο Θεός θα κάνουμε κοινά βήματα παραγωγής.”

“Στις συνομιλίες μας με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δεν μιλήσαμε μόνο για S-400. Έχουμε μιλήσει και για τα S-500s”, πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Να σημειώσουμε πάντως ότι πολλοί αναλυτές λένε ότι αυτά τα λόγια είναι κενού περιεχομένου και η αγορά των S-400 δεν θα γίνει ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρόκληση Τουρκίας στις ΗΠΑ: Συμφώνησε με Ρωσία την προμήθεια πυραύλων S-400

Διπλωματικός πόλεμος Ελλάδας-Ρωσίας – Φόβος της Αθήνας για τους S-400 του Ερντογάν 

Ερντογάν: Η Άγκυρα κατέθεσε την προκαταβολή για τους S-400