Πανικός στο Μαξίμου – Αντάρτικο κατά της αλλαγής φύλου από δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!

“Τρέχουν και δεν φτάνουν” στο Μαξίμου με το νέο εσωκομματικό μέτωπο που έχει ανοίξει από δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι διαμήνυσαν στην ηγεσία του κόμματος πως δεν προτίθενται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου!

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τις βουλευτίνες Νίνα Κασιμάτη (εκλογική περιφέρεια Β` Πειραιώς) και την Γεωργία Γεννιά (εκλογική περιφέρεια Α` Πειραιώς).

Ενδεικτικό είναι ότι η δεύτερη έστειλε σαφές μήνυμα δημοσίως στον υπουργό Δικαιοσύνης προειδοποιώντας ότι  «υπάρχει προχειρότητα στη σύνταξη του νομοσχεδίου και ότι τέτοια σχέδια νόμων θα πρέπει να ψηφίζονται κατά συνείδηση».

Μάλιστα για το θέμα με την ηλικία προχώρησε παραπέρα υποστηρίζοντας ότι για την ίδια αποτελεί «κόκκινη γραμμή»  η μείωση του ηλικιακού ορίου από το 17ο στο 15ο έτος ως προς  τη δυνατότητα κάποιου να προχωρήσει σε αλλαγή ταυτότητας φύλου.

Από την άλλη πλευρά, η κ.Κασιμάτη  υποστηρίζει ότι πριν έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή έπρεπε να συνεδριάσει προς συζήτηση και ενημέρωση η Επιτροπή Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα εξετάζει το ενδεχόμενο να καταψηφίσει και την τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση»!

Σύμφωνα με πληροφορίες ανεπισήμως βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση να μεταπειστούν οι δύο βουλευτίνες και να συναινέσουν στην ψήφιση των νομοσχεδίων καθώς και στην ομάδα των ΑΝΕΛ έχουν διαφοροποιηθεί οι βουλευτές κ.κ.Κ. Κατσίκη και Δ. Καμένου, γεγονός που σημαίνει ότι αν καταψηφισθεί και από τους τέσσερις βουλευτές τίθεται θέμα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση.

Νίνα Κασιμάτη
Γεωργία Γεννιά

Διαβάστε επίσης: Νέες αποκαλύψεις Βαρουφάκη: «Η Δανάη βιντεοσκοπούσε τις συνομιλίες μου την κρίσιμη περίοδο του 2015»