Πανικός στο Μαξίμου: Χάνει τη δεδηλωμένη – Τέταρτος βουλευτής αρνείται να ψηφίσει την αλλαγή φύλου

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μαξίμου μετά τον… “κεραυνό εν αιθρία” που έπεσε στο κυβερνητικό επιτελείο όταν έγινε γνωστό ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης σε επιστολή του ανακοινώνει ότι διαφωνεί με την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση για αλλαγή φύλου με μια δήλωση από την ηλικία των 15!

«Ως γιατρό με βρίσκει αντίθετο η αλλαγή φύλου από την ηλικία των 15» επισημαίνει ο κ. Μιχελογιαννάκης, βουλευτής Ηρακλείου στην επιστολή του και καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της.

Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Επισημαίνεται ότι την αντίθεσή της με τη νομοθέτηση της δυνατότητας αλλαγής φύλου από την ηλικία των 15 έχει εκφράσει και η βουλευτής Α’ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά, ενώ από την πλευρά των ΑΝΕΛ οι βουλευτές κ.κ. Δημήτρης Καμμένος και Κωνσταντίνος  Κατσίκης, ενώ αντιδρούν ακι του ΣΥΡΙΖΑ: Μάρκος Μπόλαρης, Δημήτρης Γάκης, και Νίνα Κασιμάτη.

Τι σημαίνει αυτός; Πως από το σύνολο των 154 βουλευτών των συγκυβερνώντων κομμάτων η κυβέρνηση θα χάσει την πλειοψηφία της ολομέλειας και σε περίπτωση που δεν υπάρχουν θετικοί ψήφοι από βουλευτές της αντιπολίτευσης, δεν θα μπορέσει να “περάσει” το νομοσχέδιο, οπότε, αυτομάτως, τίθεται θέμα δεδηλωμένης!

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και σύμφωνα με πληροφορίες  υπάρχουν συνεχείς διαβουλεύσεις Μαξίμου με τη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης για να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Αν και φημολογίες μιλάνε για απόσυρση της επίμαχης διάταξης, για να καμφθούν οι αντιδράσεις, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει σχετική επίσημη τοποθέτηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης…

Διαβάστε επίσης:  «Τέλειωσε» ο Μητσοτάκης τον Κικίλια – Ανακοινώνει νέα εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ τη Μαρία Σπυράκη