Προσυνέδριο της ΝΔ: Στήριξη επιχειρήσεων με φορολογικά κίνητρα ζήτησε ο Μητσοτάκης

Την ανάγκη να στηριχθούν οι επιχειρήσεις με φορολογικά κίνητρα, αλλά και με τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Προσυνέδριο της ΝΔ

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε παρέμβαση στο 1ο Προσυνέδριο του κόμματος, στη Νίκαια, μετά την τοποθέτηση των εκπροσώπων τριών επιτυχημένων επιχειρήσεων που ήταν οι ομιλητές του πρώτου πάνελ (Βερέμης Μάρκος Συνιδρυτής και Πρόεδρος της εταιρείας Upstream, Μαγιάτης Σπύρος Συνιδρυτής και Προϊστάμενος Τεχνολογίας της εταιρείας Workable και Βλάχος Μανώλης Υπεύθυνος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρείας Filora Organics).

«Κόντρα στην απαισιοδοξία και στην μαυρίλα που επικρατεί οι άνθρωποι αυτοί δεν συμβιβάστηκαν με την μετριότητα και στόχευσαν στην παγκόσμια αγορά», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με το ΑΠΕ. Σημείωσε ότι ακριβώς αυτό είναι το ζητούμενο να δημιουργηθούν επιχειρήσεις εξωστρεφείς, με νέους εργαζόμενους που αξιοποιούν το υψηλό δυναμικό των πανεπιστημίων, πληρώνουν καλά και προσφέρουν καλό περιβάλλον και ομαδικότητα.

«Πρέπει να αποτελεί κεντρική επιλογή από την πλευρά της κυβέρνησης η στήριξη τέτοιων επιχειρήσεων», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε «μιλάμε για μεγάλες επενδύσεις όπως το Ελληνικό, οι Σκουριες κλπ.

Είναι σημαντικές επενδύσεις, αλλά πρέπει να καλλιεργήσουμε μία νέα γενιά που να αντιλαμβάνονται την επιχειρηματικότητα με τους όρους που αναφέραμε. Η υγιής νέα επιχειρηματικότητα θα στηριχθεί με φορολογικά κίνητρα, με κατάρτιση και διευκόλυνση της πρόσβασης σε καλύτερο στελεχιακό δυναμικό».

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε την ανάγκη μείωσης του μη μισθολογικού κόστους. Από την πλευρά του, ρώτησε τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων, αν έχουν πρόβλημα απώλειας εργαζομένων τα χρόνια της κρίσης, γιατί κάποιοι επιλέγουν να φύγουν στο εξωτερικό και γιατί βρίσκουν καλύτερες συνθήκες.

Η απάντηση που πήρε είναι ότι πράγματι τα τελευταία τρία χρόνια οι επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να χάνουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που είχαν παλαιότερα, το άφθονο και υψηλής κατάρτισης εργατικό δυναμικό.

Διαβάστε επίσης: