Πόλεμος για τα… μάτια του Μπόρις – Πιέζουν τη Μέι να τον διώξει!

Μπόρις

Κάθε άλλο παρά ενωμένους βρίσκει το συνέδριο των Συντηρητικών τη Βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και τον υπουργό Εξωτερικών της Μπόρις Τζόνσον. 

Η πρωθυπουργός δέχεται ήδη πιέσεις για απομάκρυνση του υπουργού μετά τις διαφωνίες που έχει εκφράσει δημοσίως σχετικά με τους χειρισμούς της περί Brexit.

Συγκεκριμένα υπουργοί και βουλευτές απαιτούν την απομάκρυνση του αρχομανούς Τζόνσον που μποϊκοτάρει συστηματικά τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, υποσκάπτοντας την πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

Θέλει πιο πολλά λεφτά
Ο ίδιος πάντως δεν φαίνεται να ενοχλείται ιδιαίτερα από τις κατηγορίες. Αντίθετα προτιμά να διαμαρτύρεται για το μισθό του στο υπουργείο, ο οποίος ξεπερνά τα  220.000 ευρώ ετησίως (£141,000).

Την αποκάλυψη έκαναν οι Sunday Times, λέγοντας πως ο υπουργός Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας είπε σε φίλους του ότι οι ετήσιες αποδοχές του δεν είναι αρκετές καθώς έχει «εκτεταμένες οικονομικές υποχρεώσεις».

Ο υπουργός έχει πέντε παιδιά – τέσσερα εκ των οποίων με την δεύτερη σύζυγό του. Ένα ακόμη παιδί προέκυψε από μια σχέση του, την οποία είχε προσπαθήσει να κρατήσει κρυφή.

Μπόρις02

Τα παράπονα του Τζόνσον κάνουν τον γύρο του κόσμου την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το συνέδριο των Bρετανών Συντηρητικών, στο οποίο η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι, δέχεται έντονες πιέσεις να καθαιρέσει τον υπουργό για τις πρόσφατες απαράδεκτες αντιδράσεις του στο θέμα του Brexit.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της περασμένης εβδομάδας του YouGov, ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο πιο δημοφιλής ανάμεσα στα στελέχη του Συντηρητικού Κόμματος να αναλάβει την ηγεσία του κόμματος.

Από τη μια «γκάφα», στην άλλη
Ο Bρετανός υπουργός φαίνεται άλλωστε πως είναι γενικά επιρρεπής σε κινήσεις που προκαλούν αμηχανία στους γύρω του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ένα περιστατικό που συνέβη πριν λίγους μήνες αλλά έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες. Ήταν κατά την επίσκεψη του Βρετανού ΥΠΕΞ στη Μιανμάρ και στον ιερότερο βουδιστικό χώρο λατρείας στην πρωτεύουσα Γιανγκόν, όταν ο Βρετανός πρέσβης επιχείρησε να διακόψει τον Βρετανό ΥΠΕΞ όταν άρχισε να απαγγέλλει στίχους ενός ποιήματος του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ της περιόδου της βρετανικής αποικιοκρατίας.

Η κάμερα συνέλαβε τον επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας να ξεκινά να απαγγέλλει το: «Στον δρόμο Για το Μανταλέι», ένα ποίημα του Κίπλινγκ που αποτυπώνει την νοσταλγία ενός Βρετανού απόστρατου που αναπολεί τη θητεία του στην Μιανμάρ και τη ερωτική του σχέση με μια Βιρμανή.

«Γύρνα πίσω φανταράκι, Γύρνα εδώ στο Μανταλέι», απαγγέλει ο Τζόνσον.
«Είστε σε ανοιχτό μικρόφωνο. Μάλλον δεν είναι καλή ιδέα», λέει στον ΥΠΕΞ, φανερά τσιτωμένος, ο πρεσβευτής Άντριου Πάτρικ.
«Ποιο, το ποίημα;» αναρωτιέται ο ΥΠΕΞ.
«Ναι. Δεν αρμόζει στην περίσταση», επιμένει ο Βρετανός διπλωμάτης.

Κι ο Τζόνσον κοιτάζει το κινητό του και αρχίζει να τραβά φωτογραφίες του ναού, ψιθυρίζοντας: «Ωραίο πράγμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επέστρεψε ο… Μπιν Λάντεν και απειλεί ξανά τις ΗΠΑ!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σφαγή στο Λας Βέγκας – 20 νεκροί και 100 τραυματίες από πυρά μανιακού – Σοκαριστικές εικόνες!

ΑΚΟΜΑ: Σοκ στη Μασσαλία – Τον άφησαν ελεύθερο κι έσφαξε δύο γυναίκες!