Σε εφαρμογή τίθενται οι ηθικές αρχές στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης

Η βρετανική εταιρεία Deepmind, θυγατρική της Google, σκοπεύει να συγκεντρώσει μία ομάδα καταξιωμένων συμβούλων, οι οποίοι θα έχουν στόχο να «βοηθήσουν τους ειδικούς σε θέματα τεχνολογίας να θέσουν τις ηθικές αρχές σε εφαρμογή», στην πρόκληση της κοινωνίας να διαχειριστεί το μέλλον της με την τεχνητή νοημοσύνη.

Συγκεκριμένα, η Deepmind δημιούργησε μία νέα μονάδα ειδικών, η οποία θα επικεντρώνεται σε ηθικά και κοινωνικά ζητήματα που προκύπτουν από την ραγδαία εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης. Η νέα ομάδα θα έχει ως στόχο «να βοηθήσει την κοινωνία να προβλέψει και να κατευθύνει τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η τεχνητή νοημοσύνη στο μέλλον, ώστε η τεχνολογία να λειτουργεί προς όφελος όλων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει την ομάδα, η οποία απαρτίζεται από εξωτερικούς συμβούλους που προέρχονται από τον ακαδημαϊκό χώρο και τον φιλανθρωπικό τομέα και φέρει την ονομασία Deepmind Ethics and Society. Η δημιουργία της ομάδας σηματοδοτεί μια αλλαγή στην πορεία της εταιρείας, η οποία μέχρι πρότινος κρατούσε μια κλειστή και μυστικοπαθή στάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει πλήρως τον άνθρωπο στις επόμενες δεκαετίες

Έλον Μάσκ: Ποια Β. Κορέα! Από την τεχνητή νοημοσύνη θα έρθει ο 3ος Π.Π.

Πούτιν: «Αυτός που κατέχει την Τεχνητή Νοημοσύνη θα κυριαρχήσει στον κόσμο» (vid)