Σοκ: Νοικιάζουν σπίτια στους πρόσφυγες – «Αφήνουν» τους Έλληνες άστεγους στον δρόμο

61

Στην Ελλάδα του 2017 οι πρόσφυγες προφανώς έχουν ιδιάζουσα θέση στην ελληνική κοινωνία σε σχέση με τους πολίτες της χώρας.

Όπως αναμένεται λοιπόν εντός των ημερών, σε διάφορες συνοικίες στην πόλης της Λάρισας, θα εγκατασταθούν οι πρώτες οικογένειες προσφύγων και μεταναστών, την στιγμή που σε όλη την χώρα συνεχώς πληθαίνουν οι Έλληνες άστεγοι και πεθαίνουν απ’ την πείνα, ενόψει μάλιστα χειμώνα.

Σύμφωνα με το onlarissa, το πρόγραμμα ESTIA (Εmergency Support Τo Integration and Accommodation) που υλοποιεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.) με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και τη χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO), έχει σκοπό να προσφέρει συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης σε όσους το έχουν ανάγκη και για όσο χρονικό διάστημα αυτό απαιτείται.

Οι ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν τα σπίτια τους έχουν εξασφαλισμένο μίσθωμα για όσο χρόνο, όσο διαρκεί το πρόγραμμα, καθώς συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία εκμίσθωσης διαμερισμάτων/ οικιών για πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.

Αντίστοιχο πρόγραμμα για τους Έλληνες άστεγους δυστυχώς δεν υπάρχει, καμία χρηματοδότηση δεν προβλέπεται, ενώ καμία εθνική η διεθνής οργάνωση ενδιαφέρεται για αυτήν την ομάδα συνανθρώπων μας…

Η Λάρισα, μαζί με τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα αποτελούν τους πιο πρόσφατους δήμους της χώρας που συμμετέχουν άμεσα στη προσφορά στέγασης σε πρόσφυγες και όσους αιτούνται άσυλο.

Οι ενοικιαζόμενες εστίες για την προσωρινή φιλοξενία, πρέπει να βρίσκονται εντός της πόλης της Λάρισας ή έστω κοντά σε αυτή, ο χώρος να φτάνει για να μπορούν να μείνουν 4 με 8 άτομα, να υπάρχει εφικτή πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες και υποδομές, καλές συνθήκες υγιεινής και επαρκή θέρμανση, μαζί με όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες μπορούν να απευθύνονται στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Λάρισας για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410661727, στο email: dikel2004@gmail.com, ή να επικοινωνήσουν με την κ. Κάλφα Μαρία στο κινητό τηλέφωνο 6940644310. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να δουν οι ενδιαφερόμενοι με ένα κλικ εδώ

Διαβάστε επίσης: Οργισμένοι οι γονείς στην Αχαΐα με την επιλογή του σημαιοφόρου

Ακόμα μην χάσετε: Μεγαλείο αγάπης -Πέθανε η γυναίκα του και ήπιε χλωρίνη για να αυτοκτονήσει!