Στάση πληρωμών κήρυξαν οι φορολογούμενοι – Ένα δισ. νέα χρέη τον Αύγουστο!

Δεν αντέχουν άλλο την φορομπηχτική πολιτική οι Έλληνες φορολογούμενοι και αυτό φάνηκε καθαρά το μήνα Αύγουστο κατά τη διάρκεια του οποίου τα χρέη προς την εφορία αυξήθηκαν κατά 1 δις ευρώ (!), εκτινάσσοντας το συνολικό ποσό των οφειλών σχεδόν στα 100 δις ευρώ!

Έτσι, την ώρα που ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τα στοιχεία εισπράξεων για το δύσκολο μήνα Σεπτέμβριο, όπου έληγαν πληρωμές δόσεων φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ κτλ. τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τα ληξιπρόθεσμα αποκαλύπτουν πως τα χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων από φόρους που έμειναν απλήρωτοι ως τον Αύγουστο ξεπέρασαν τα 98 δισ. ευρώ.

Και αυτό παρά το άγριο φοροκυνηγητό που έχει ξεκινήσει με σημαντική αύξηση των κατασχέσεων.

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία ογκώθηκαν κατά 1,068 δισ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούλιο φθάνοντας από την αρχή του έτους στα 8,551 δισ. ευρώ. Από τα ληξιπρόθεσμα ύψους 1,068 δισ. τα 938 εκατ. ευρώ είναι φόροι που δεν πλήρωσαν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.

Το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος των φορολογούμενων προς τη φορολογική διοίκηση ανήλθε στο τέλος Αυγούστου  στα 98,23 δισ. ευρώ, απέχοντας έτσι μια ανάσα από το όριο των 100 δισεκατομμυρίων.

Οι πρώτες ενδείξεις για τη φορολογική κόπωση των Ελλήνων είχαν φανεί τον Ιούλιο όταν τα τότε στοιχεία είχαν δείξει ότι τα χρέη είχαν αυξηθεί κατά 1,8 δισ. σε σχέση με τον Ιούνιο

Την ίδια ώρα ωστόσο έχει ανεβάσει ρυθμούς και η ΑΑΔΕ στις εισπράξεις μέσω κατασχέσεων καταφέρνοντας να συγκεντρώσει 3,14 δισ ευρώ στο οκτάμηνο από 971.508 οφειλέτες! Απ’ αυτά τα 1,97 δισ. ευρώ αφορούσαν παλαιά χρέη και τα υπόλοιπα 1,177 ευρώ από τις νέες οφειλές.

Ο στόχος που έχει τεθεί φέτος είναι η είσπραξη 2,7 δισ. ευρώ μόνο από τις παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά με το ρυθμό των κατασχέσεων και των αναγκαστικών μέτρων που επιβάλλονται εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα εισπραχθούν συνολικά περισσότερα από 4 -5 δισ. ευρώ.
Διαβάστε επίσης: Προς συμφωνία να μην βγαίνουν στον πλειστηριασμό ακίνητα αξίας κάτω των 300.000 ευρώ