Στα πρόθυρα παγκοσμίου ενδιαφέροντος ανακάλυψη στο ναυάγιο των Αντικυθήρων

277

Εξάρτημα του περίφημου Μηχανισμού των Αντικυθήρων είναι πιθανόν να αποτελεί ένα δισκόμορφο, χάλκινο αντικείμενο, που ανασύρθηκε από το ναυάγιο πριν από λίγες ημέρες, αποκάλυψε στην ΕΡΤ η Προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Αγγελική Σίμωσι. Αν αυτό αποδειχθεί, τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μια παγκοσμίου ενδιαφέροντος αρχαιολογική ανακάλυψη.

Εντυπωσιακά ευρήματα

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα που εντοπίστηκαν φέτος στην περιοχή του Ναυαγίου των Αντικυθήρων, όπου συνεχίστηκε μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές υποβρύχιες έρευνες όλων των εποχών και μία από τις πολλά υποσχόμενες ανασκαφές της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων (ΕΕΑ), όπως σας είχαμε ενημερώσει και εμείς από εδώ στο Blue Sky.

Μεταξύ αυτών είναι χάλκινα τμήματα αγαλμάτων, μια ορθογώνια ακέραιη μαρμάρινη πλάκα που χρησιμοποιούνταν ως τραπέζι, ένα ξύλινο τμήμα του πλοίου, καρφιά, μικροαντικείμενα, κομμάτια σπασμένων αγγείων και μια ενσφράγιστη λαβή αμφορέα. Επίσης, ένα αινιγματικό αντικείμενο, προκάλεσε αμέσως το ενδιαφέρον των αρχαιολόγων.

Το ενδιαφέρον τον αρχαιολόγων προκάλεσε αμέσως ένα δισκοειδές αντικείμενο, πολύ οξειδωμένο, με τέσσερις διάτρητες αποφύσεις, πάνω στο οποίο, όπως έδειξε η ραδιογραφία που έγινε στο Αττικό Νοσοκομείο, υπάρχει παράσταση ζώου, πιθανόν ταύρου.

Οι ειδικοί εστιάζουν αμέσως στο εύρημα αυτό γιατί, όπως μας αποκαλύπτει η Προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, ο δίσκος αυτός ίσως αποτελεί εξάρτημα του περίφημου Μηχανισμού των Αντικυθήρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα σημαντικά ευρήματα στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων (Εικόνες και βίντεο)

Τεράστιας σημασίας αρχαιολογικά ευρήματα αναδεικνύονται στην Σαλαμίνα

Απίστευτη επιστημονική ανακάλυψη – Στην Κρήτη πρωτοπερπάτησε ο άνθρωπος!