Στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης μεταφέρθηκε η Δ/νση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής

Η Αστυνομική Διεύθυνση στεγαζόταν μέχρι τώρα σε κτήριο της Άνω Γλυφάδας όπου πλήρωνε μηνιαίο μίσθωμα 18.000 ευρώ.

Έδρα στο δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης θα έχει πλέον η Αστυνομική Διεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής, σε κτήριο που παραχωρήθηκε δωρεάν από το Δήμο.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια επιτυχία της δημοτικής αρχής αφού την ώρα που τα αστυνομικά τμήματα συρρικνώνονται η παρουσία της Διεύθυνσης στο Δήμο αυξάνει το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.

Τα σχέδια του Υπουργείου προέβλεπαν κατάργηση του Α.Τ. Αργυρούπολης και την μεταφορά τους εκτός οικιστικού ιστού στον χώρο που στεγάζεται αυτή την στιγμή το Α.Τ. Ελληνικού, το οποίο και αυτό σε λίγο καιρό θα πρέπει να μεταφερθεί λόγω της Επένδυσης του Ελληνικού.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η πρόσβαση στο σημερινό Α.Τ. Ελληνικού χωρίς την χρήση αυτοκινήτου είναι πολύ δύσκολη καθώς το τμήμα βρίσκεται εκτός οικιστικού ιστού της πόλης.

Με παρέμβαση του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου τα Τμήματα Τάξης και Ασφαλείας Ελληνικού και Αργυρούπολης που συγχωνεύονται, αλλά και η Αστυνομική Διεύθυνση θα στεγαστούν στο δημοτικό κτίριο (πρώην εφορία), το οποίο παραχωρήθηκε για 12 χρόνια στην Ελληνική Αστυνομία εντελώς δωρεάν.

Ήδη τεχνικά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ έχουν κάνει αυτοψία στο κτίριο και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί, στα τέλη Ιανουαρίου του 2018 οι εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες να υποδεχτούν τα στελέχη της Αστυνομίας.

“Τα νέα είναι πολύ ευχάριστα” δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος “και αποκαλύπτουν πόσο ουσιαστικοί είμαστε στην παραγωγή της πολιτικής μας με έργα ουσίας, αφού μετά από επίπονες προσπάθειές μας η αστυνομική δύναμη της πόλης μας ενισχύεται σημαντικά σε μια εποχή που πανελλαδικά τα αστυνομικά τμήματα συγχωνεύονται .

Στόχος μας ως διοίκηση του δήμου, είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Mε την μεταφορά της έδρας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ν/Α Αττικής στην πόλη μας, ενισχύουμε εμπράκτως το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών μας καθώς έτσι αυξάνεται ο αριθμός των αστυνομικών που θα περιπολούν στην πόλης μας” τόνισε καταλήγοντας.

Πηγή: vimaonline

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εφοπλιστής Παναγόπουλος: Συγχαρητήρια στον Λεμπιδάκη που βγήκε ζωντανός

ΕΛ.ΑΣ: «Έτσι απελευθερώσαμε τον Μιχάλη Λεμπιδάκη» – Το προφίλ των απαγωγέων

Τόσκας και στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ για Λεμπιδάκη: «Έχουν συλληφθεί οι περισσότεροι απαγωγείς!»