Συνέντευξη Καμίνη: “Δεν αναιρούνται τα επιτεύγματα του ΠΑΣΟΚ”

138
Καμίνης

Για επιτεύγματα του ΠΑΣΟΚ που δεν αναιρούνται έκανε λόγο σε συνέντευξή του ο Γιώργος Καμίνης. Ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε πως η “κεντροαριστερά” δεν άφησε ποτέ την χώρα ακυβέρνητη.

Ο κ. Καμίνης με συνέντευξή του στην “Καθημερινή” αναφέρει ότι: «Η όποια συμφωνία, ακόμη και πρώτο κόμμα αν είμαστε, θα είναι προγραμματική, με δικό μας μίνιμουμ στόχο την εφαρμογή του τριπτύχου παιδεία, υγεία, εργασία σε όλους και τις αλλαγές σε Δικαιοσύνη και δημόσια διοίκηση«.

Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, επισημαίνει ότι: «Αριστερά χωρίς ελευθερία και δικαιώματα, ή φιλελευθερισμός χωρίς μείωση των ανισοτήτων, είναι έννοιες ανάπηρες και πολιτικά ατελέσφορες».

Επίσης υπογραμμίζει τα θετικά επιτεύγματα σε υγεία, ανάπτυξη, εκσυγχρονισμό της χώρας του ΠΑΣΟΚ που δεν αναιρούνται, όμως σημειώνει: «και τα λάθη στη διαμόρφωση του κράτους και τη λειτουργία των θεσμών δεν διαγράφονται».

Στο αν θα παραιτηθεί από δήμαρχος στη περίπτωση που εκλεγεί αρχηγός ,ο κ. Καμίνης δηλώνει ότι τα αρχηγικά κόμματα στην εποχή των δικτύων αποτελούν παραφωνία. «Ως επικεφαλής, θα λειτουργήσω συλλογικά και θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα συνδυασμού διοίκησης και των δύο, Δήμου και νέου φορέα» αναφέρει.

Για τον χαρακτήρα του νέου φορέα τονίζει ότι μακροπρόθεσμα θα συγκροτηθεί σε ένα ενιαίο πολυτασικό κόμμα, «όπως παντού στην Ευρώπη». «Ο χρόνος και οι τρόποι μετάβασης θα αποτελέσουν αντικείμενο διαλόγου. Στις δημοκρατίες, τα κόμματα δεν καταργούνται με διατάγματα», υπογραμμίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πως χαρακτήρισε η Φώφη τον Τσίπρα από την Κατερίνη…

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Χτύπησε» ξανά ο Φίλης: «Το μνημόνιο θα συνεχίσει να υπάρχει»

ΑΚΟΜΑ: Το πιο… ποπ βίντεο για τον Θεοδωράκη και τις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου!