Τι μπορεί να είναι πιο ισχυρό από μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα; (Βίντεο)

Μια υπερμεγέθης μελανή οπή, που συνήθως βρίσκεται στα κέντρα γαλαξιών, είναι ότι πιο ισχυρό υπάρχει στο διάστημα. Μια τέτοια μαύρη τρύπα μπορεί να διαλύσει και να απορροφήσει κάθε μορφής ύλης, ακόμα και το φως, που θα έχει την ατυχία να βρεθεί κοντά της. Υπάρχει όμως κάποια δύναμη που μπορεί να είναι πιο ισχυρή από αυτή; Η απάντηση είναι ότι, ναι υπάρχει, σύμφωνα με το Science Channel. Και αυτή είναι… δυο υπερμεγέθεις μελανές οπές!

Συγκεκριμένα όταν δυο τέτοιες τρύπες έρχονται πολύ κοντά, τότε ακολουθεί μια σύγκρουση τεραστίων διαστάσεων. Η ενέργεια που εκλύεται από μια τέτοια σύγκρουση είναι εξωπραγματική. Το αποτέλεσμα της δημιουργεί ένα πραγματικό αστρικό “τέρας”, μια κολοσσιαία υπερμεγέθη μαύρη τρύπα η οποία μπορεί να έχει την μάζα 10 δισεκατομμυρίων Ήλιων σαν τον δικό μας.

Αυτή η νέα υπερμεγέθης μελανή οπή, είναι ότι πιο ισχυρό και καταστροφικό υπάρχει σε ολόκληρο το Σύμπαν. Δείτε παρακάτω ένα εντυπωσιακό βίντεο από το Science Channel, που δείχνει την δημιουργία ενός τέτοιου κοσμικού “τέρατος”.

Ηλίας Σιατούνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η τιτάνια σύγκρουση δυο αστέρων νετρονίου που άνοιξε νέους ορίζοντες για την αστροφυσική (Βίντεο)

Το «μεγάλο στοίχημα»: Μπορούμε να δημιουργήσουμε σκοτεινή ύλη; (Vid)

Πληθαίνουν οι ενδείξεις για «δέκατο» πλανήτη στο ηλιακό σύστημα