Το Βερολίνο δεν αναγνωρίζει τη διακήρυξη ανεξαρτησίας της Καταλονίας

Δια του κυβερνητικού εκπροσώπου το Βερολίνο εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης στην ιβηρική χερσόνησο, κάνει λόγο για νέα παραβίαση του συντάγματος εκ μέρους του καταλανικού κοινοβουλίου και, διαμηνύοντας ότι δεν αναγνωρίζει τη μονομερή διακήρυξη της ανεξαρτησίας, εκφράζει τη στήριξή του στον ισπανό πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα μέσω twitter o Στέφεν Ζάιμπερτ και παραπέμποντας στο απαραβίαστο των ισπανικών συνόρων που ίσχυε και εξακολουθεί να ισχύει όπως υπογραμμίζει, επισημαίνει ότι «η μονομερής διακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας παραβιάζει τις προστατευόμενες αυτές αρχές» της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας. Και τονίζει ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει την μονομερή αυτή διακήρυξη.

Αντιθέτως, το Βερολίνο «στηρίζει την ξεκάθαρη στάση του Ισπανού πρωθυπουργού για την διαφύλαξη και αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκφράζει τέλος, την ελπίδα να αξιοποιήσουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές τις υπάρχουσες δυνατότητες για διάλογο και αποκλιμάκωση της έντασης.

Πηγή: Deutsche Welle

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ραγδαίες εξελίξεις: Η Μαδρίτη αφαιρεί την εξουσία από την Καταλονία – Εξετάζονται διώξεις στον Πουτζδεμόν για «εξέγερση»

Εντυπωσιακό βίντεο: Μαύρο SUV τρακάρει τον Εσθονό πρωθυπουργό! (video)

Αυτό είναι από τα άγραφα! Απολύθηκε εργαζόμενος επειδή…δούλευε πολύ