«Το Μέλλον στο Διάστημα» έρχεται στο νέο Ευγενίδειο Πλανητάριο (vid)

Μια νέα ψηφιακή παράσταση «Το Μέλλον στο Διάστημα», παρουσιάζει στο κοινό το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου το απόγευμα της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου 2017.

Την παράσταση θα προλογίσει ο Δρ. Νίκος Σέργης, Ερευνητής στο Γραφείο Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας της Ακαδημίας Αθηνών και Συνεργάτης Ερευνητής στο Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος.

Η νέα παράσταση «Το Μέλλον στο Διάστημα», η οποία αποτελεί παραγωγή του Ιδρύματος Ευγενίδου, μετά από μια ιστορική αναδρομή της προσπάθειας για την «κατάκτηση» της Σελήνης, επιχειρεί να απαντήσει σε ορισμένα συναρπαστικά ερωτήματα που σχετίζονται με το μέλλον της διαστημικής εξερεύνησης, αν θα κατασκευάσουμε ποτέ διαστημικές βάσεις στην Σελήνη και στον Άρη, πότε θα υλοποιηθεί η πρώτη επανδρωμένη αποστολή προς τον κόκκινο πλανήτη και ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει, αν θα καταφέρουμε ποτέ να διαφύγουμε από τα στενά όρια του Ηλιακού μας συστήματος ή αν τα διαστρικά ταξίδια θα παραμείνουν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Την Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές (ώρες 18:30, 20:00) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας. Κάθε άτομο θα μπορεί να προμηθευτεί έως δύο δελτία εισόδου και θα διατεθούν 240 δελτία εισόδου για κάθε παράσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο τελευταίας τεχνολογίας προβολικό σύστημα για το Ευγενίδειο Πλανητάριο

Science Fiction: Ένα ταξίδι στο Άγνωστο στην Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Προβολές σπάνιων ταινιών επιστημονικής φαντασίας στην έκθεση Science Fiction