Το συγκλονιστικό μήνυμα του πιλότου F-16 στους πολιτικούς: “Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες”! (video)

Συγκλόνισε το μήνυμα από πιλότο F16 που πέταξε πάνω από τη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης!

Με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας και ανάτασης πλημμύρισε τον απανταχού Ελληνισμό ο επισμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος, πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς», το οποίο «έσκισε» σήμερα τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο του «Όχι» της 28ης Οκτωβρίου.

«Το “όχι” αποτελεί συνέχεια του “Μολών Λαβέ” του Λεωνίδα. Δείχνει το σθένος του Έλληνα και της Ελληνίδας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες. Χρόνια πολλά Ελλάδα!», είπε ο σμηναγός του μαχητικού με τρεμάμενη φωνή, κυριεύοντας τον ουρανό της πόλης με εντυπωσιακούς, κατακόρυφους ελιγμούς.

Στον επισμηναγό απευθύνθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μέσω ασυρμάτου. «Τα φτερά σας, τα φτερά της Πολεμικής Αεροπορίας, στέλνουν παντού το μήνυμα του ανθρωπισμού και της ειρήνης, στέλνουν όμως σε κάθε ιταμό εισβολέα και το διαχρονικό μήνυμα των προγόνων μας, “Μολών Λαβέ”.

Το Έθνος μας είναι υπερήφανο για σας. Η Παναγία, η Υπέρμαχος Στρατηγός να σας συνοδεύει πάντα στις πτήσεις σας», ανέφερε συγκινημένος ο κ. Παυλόπουλος και του ευχήθηκε «χρόνια πολλά».

Το μαχητικό τύπου F16 Block plus 52, που απογειώθηκε από την 110 Πτέρυγα Μάχης, πραγματοποίησε, μεταξύ άλλων, high speed pass πάνω από την παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης και slow roll, σε πολύ χαμηλό ύψος.

Ποιος είναι ο επισμηναγός από τη Λήμνο

Ο Λουκάς Θεοχαρόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην ακριτική Λήμνο, σε μικρή απόσταση από την 130 Σμηναρχία Μάχης και το αεροδρόμιο της ΠΑ και εισήχθη το 1998 στη Σχολή Ικάρων από την οποία αποφοίτησε το 2002 και ορκίστηκε Ανθυποσμηναγός (Ιπτάμενος).

Μετά την εκπαίδευσή του στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα, το 2004, τοποθετήθηκε στην ιστορική 335 Μοίρα «Τίγρης» της 116 Πτέρυγας Μάχης στην Αεροπορική Βάση του Αράξου, όπου πετούσε τα επιθετικά αεροσκάφη A-7E Corsair II.

Το 2007 τοποθετήθηκε στην 115 πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Σούδας στο Σμήνος Μετεκπαίδευσης F-16 Block.52+ (ΣΜΕΤ F-16 Block.52+).

Από το 2008 ο Σμηναγός (Ι) Θεοχαρόπουλος υπηρετεί στην επίσης ιστορική 343 Μοίρα «Αστέρι», η οποία εδρεύει επίσης στην 115 ΠΜ της Σούδας και έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 1500 ώρες πτήσης, από τις οποίες περισσότερες από 1100 είναι στα F-16 Block.52+.

Το «γεράκι» της ελληνικής αεροπορίας συγκαταλέγεται στους καλύτερους «πολεμιστές» του ΝΑΤΟ. Ο Λουκάς Θεοχαρόπουλος διακρίθηκε με τον τίτλο του «2ου καλύτερου πολεμιστή» το 2011.

Συγκεκριμένα κέρδισε το 2ο βραβείο, πίσω από τον επίσης Έλληνα πιλότο υποσμηναγό Χαράλαμπο Νίκου, στα στρατιωτικά γυμνάσια στην Ισπανία μεταξύ αεροπορικών δυνάμεων της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Γαλλίας, της Πολωνίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

 

Διαβάστε επίσης: Νέα εποχή στις μαθητικές παρελάσεις: Αφρικανός σημαιοφόρος, παραστάτρια με μαντήλα και παραδοσιακές στολές (pics)