Τραγελαφικό: Έβαλαν υπαλλήλους του ΕΦΚΑ να δουλέψουν διήμερο αλλά η ΗΔΙΚΑ ήταν κλειστή!

121
ΕΦΚΑ

Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά το… “μπάχαλο” του ελληνικού δημοσίου! Συγκεκριμένα, να δουλέψουν ολόκληρο το Σαββατοκύριακο οι υπάλληλοι αποφάσισε η διοίκηση του ΕΦΚΑ, με σκοπό να ολοκληρωθεί η απονομή συντάξεων σε περίπου 5.000 δικαιούχους μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

Ο λόγος, όπως εξήγησε ο διοικητής του ΕΚΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης, είναι ότι αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία για να εγκριθούν οι συντάξεις στους δικαιούχους που περιμένουν πάνω από ένα χρόνο, κινδυνεύει η εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του protothema mπήκαν λοιπόν στις 07:00 το πρωί του Σαββάτου οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ στις υπηρεσίες, όμως φαίνεται ότι οι συνεννοήσεις δεν είχαν γίνει όπως πρέπει.

Διαπίστωσαν λοιπόν οι περίπου 500 υπάλληλοι του ΕΦΚΑ σε όλη την Ελλάδα που έλαβαν εντολή να δουλέψουν σήμερα αλλά και αύριο για να τρέξουν τις διαδικασίες απονομής συντάξεων ότι δεν μπορούσαν να μπουν στα ηλεκτρονικά συστήματα της ΗΔΙΚΑ!

Κι αυτό διότι, όπως καταγγέλλουν αρμόδιοι στο protothema.gr, κάποιοι δεν είχαν φροντίσει να ενημερώσουν τις υπηρεσίες ότι τα ηλεκτρονικά υπολογιστικά συστήματα της ΗΔΙΚΑ θα έπρεπε να λειτουργούν εκτάκτως σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή!

Με απλά λόγια, οι αρμόδιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να υπολογίσουν την ασφαλιστική κλάση για να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες συνταξιοδότησης των δικαιούχων!

Εν συνεχεία, όπως αναφέρει το protothema, σε συνομιλία με τον διοικητή του ΕΦΚΑ Αθανάσιο Μπακαλέξη ο τελευταίος εξήγησε ότι το υπολογιστικό σύστημα ΗΔΙΚΑ πράγματι δεν λειτουργούσε για μια ώρα το πρωί του Σαββάτου.

«Έκανε back up το σύστημα» είπε ο κ. Μπακαλέξης και εξήγησε ότι πλέον το σύστημα λειτουργεί και η διαδικασία ολοκλήρωσης της απονομής περίπου 5.000 από τις εκκρεμείς συντάξεις βρίσκεται σε εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης: Το «έλα να δεις» έγινε όταν ελεγκτές μπήκαν σε κατάστημα της Κοζάνης