Φόβοι Πούτιν: Η τεχνολογία στο μέλλον μπορεί να είναι πιο τρομακτική από τα πυρηνικά (Βίντεο)

Μιλώντας σε παρευρισκομένους στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών στο Σότσι, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλυψε τους φόβους του για την μελλοντική τεχνολογία που πιστεύει ότι μπορεί να αποδειχθεί πιο τρομερή και από τα πυρηνικά όπλα.

Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, ο γενετικός προγραμματισμός των ανθρωπίνων όντων σύμφωνα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά μπορεί να αποδειχθεί θανάσιμος κίνδυνος για την ανθρωπότητα. Κατά την άποψή του, ενώ η γενετική μηχανική παρέχει τεράστιες ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της φαρμακολογίας, φέρει επίσης και τεράστιους κινδύνους.

“Κάποιος μπορεί να φανταστεί ότι οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν ανθρώπινα όντα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Αυτός μπορεί να είναι ένας λαμπρός μαθηματικός ή ένας λαμπρός μουσικός αλλά μπορεί επίσης να είναι ένας στρατιώτης, ένας άνθρωπος ικανός να μάχεται χωρίς φόβο, χωρίς συμπόνια, χωρίς λύπη ή ακόμα και χωρίς πόνο”, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

“Η ανθρωπότητα μπορεί να εισέλθει, και πιθανότατα, στο εγγύς μέλλον, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την ανάπτυξη της αλλά και την ύπαρξής της, μια περίοδο που απαιτεί μεγάλη ευθύνη. Και αυτό που μόλις περιγράψαμε μπορεί να είναι χειρότερο από μια πυρηνική βόμβα”, τόνισε ο πρόεδρος.

Ο Β. Πούτιν ανάφερε επίσης ότι οι νέες τεχνολογίες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά και να υλοποιούνται ευρέως. Αλλά η ανθρωπότητα δεν πρέπει ποτέ να ξεχνά τo ήθος, επειδή η απουσία του μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή της ανθρωπότητας.

«Σε ότι και να κάνουμε, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τα ηθικά θεμέλια της εργασίας μας. Σε ότι κάνουμε πρέπει να ωφελούμε και να ενισχύουμε τον άνθρωπο, όχι να τον καταστρέψουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.

Ηλίας Σιατούνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σπάνιο βίντεο – Ο Πούτιν μιλάει αγγλικά σε φεστιβάλ νέων στο Σότσι

«Τρελάθηκαν» οι φοιτητές στο Σότσι όταν τους επισκέφτηκε ο… Πούτιν! (Βίντεο)

«Λύγισε» ο Πούτιν – Δείτε τη στιγμή που σκάει στα γέλια με την απίστευτη ατάκα υπουργού του (video)