Χαμός στην Γκάνα: 6 νεκροί και 35 τραυματίες από εκρήξεις φυσικού αερίου (pics & video)

Τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 35 τραυματίστηκαν από τις ισχυρές εκρήξεις που συγκλόνισαν τη νύχτα την πρωτεύουσα της Γκάνα, Άκρα.

Μια τεράστια πύρινη μπάλα υψώθηκε στον ουρανό, ενώ πανικόβλητοι κάτοικοι εγκατέλειψαν την περιοχή Atomic Junction στα βορειοανατολικά της πόλης.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 19:30 τοπική ώρα σε σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου της κρατικής εταιρείας GOIL και επεκτάθηκε σε πρατήριο καυσίμων της Total στην απέναντι πλευρά του δρόμου στη διασταύρωση, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

«Ξαφνικά ακούσαμε έναν εκκωφαντικό κρότο κι είδαμε τη λάμψη μιας έκρηξης που έκανε το κτίριο να τρέμει και να σβήσουν τα φώτα», δήλωσε ο Κόμπι Μπόατενγκ, προγραμματιστής Η/Υ, που μόλις είχε επιστρέψει με τη φίλη του στη φοιτητική εστία όπου διαμένει.

«Άνθρωποι έτρεχαν να φύγουν απ’ τα δωμάτιά τους. Κάποιοι ήταν γυμνοί κι η ζέστη που ερχόταν από την έκρηξη, ήταν αφόρητη», πρόσθεσε.

Πολλοί από αυτούς που εγκατέλειψαν εσπευσμένα την περιοχή ήταν φοιτητές του Πανεπιστημίου της Γκάνα, που βρίσκεται εκεί κοντά.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν αργότερα να θέσουν σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο την πυρκαϊά στο προάστιο Λεγκον, σύμφωνα με δηλώσεις υπουργού σε τοπικό ραδιόφωνο.

Τον Ιούνιο του 2015 είχαν σκοτωθεί 150 άνθρωποι σε πυρκαϊά που ξέσπασε σε πρατήριο καυσίμων της πρωτεύουσας.

Διαβάστε επίσης: Ήθελαν να ζήσουν πικάντικες ερωτικές στιγμές και κατέληξαν στην… Αστυνομία!