Η δέσμευση του άνθρακα καταπολεμά την κλιματική αλλαγή!

Αυτός ο κλάδος της μηχανικής επικεντρώνεται σε τεχνολογικές επεμβάσεις μεγάλης κλίμακας που έχουν σχεδιαστεί για να χειραγωγούν το περιβάλλον και τον πλανήτη μας με τρόπους που επιβραδύνουν την πρόοδο της κλιματικής αλλαγής.

Με την κλιματική αλλαγή να ανησυχεί όλο και περισσότερο τον επιστημονικό τομέα, όλα δείχνουν πως η δέσμευση του άνθρακα είναι η λύση για να μπει ένα στοπ και να πάρει η γη επιτέλους μία ανάσα.

Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μέχρι το 2030 θα χρειαστεί να εφαρμόζουμε σε μεγάλη κλίμακα τεχνολογίες γεωμηχανικής που αφαιρούν και αποθηκεύουν άνθρακα από το περιβάλλον, ώστε να καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Αυτός ο κλάδος της μηχανικής επικεντρώνεται σε τεχνολογικές επεμβάσεις μεγάλης κλίμακας που έχουν σχεδιαστεί για να χειραγωγούν το περιβάλλον και τον πλανήτη μας με τρόπους που επιβραδύνουν την πρόοδο της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Τσάδαμ Χάους, του Βασιλικού Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων, ενός ανεξάρτητου ινστιτούτου πολιτικής με έδρα το Λονδίνο, η μέση παγκόσμια θερμοκρασία οδεύει αναπόφευκτα στο να ξεπεράσει τον 1,5 βαθμό Κελσίου πάνω από τα επίπεδα της προβιομηχανικής εποχής. Η τεχνολογία απορρόφησης άνθρακα, σύμφωνα το ινστιτούτο αλλά και πολλούς άλλους επιστήμονες, θα πρέπει να αναπτυχθεί και να εφαρμοστεί ευρέως για την πιο αποτελεσματική καταπολέμηση των επιδράσεων των υψηλών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Παρά το δραστικό χαρακτήρα και τη δυσκολία του εγχειρήματος, η εφαρμογή του κρίνεται απαραίτητη, καθώς οι αυξανόμενες φυσικές καταστροφές, οι πλημμύρες και οι πολλές άλλες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής του κλίματος απειλούν και κοστίζουν ανθρώπινες ζωές με αυξανόμενη συχνότητα και ένταση.

Οι υπάρχουσες και προτεινόμενες λύσεις απορρόφησης άνθρακα είναι πολυάριθμες, όπως η φύτευση ειδικά σχεδιασμένων δέντρων για την υψηλότερη απορρόφηση άνθρακα. Τα δέντρα από αυτά τα δάση θα αξιοποιούνται για ξυλεία και ενέργεια, και οι παραγόμενες εκπομπές θα διοχετεύονται υπόγεια. Η υπόγεια αποθήκευση άνθρακα είναι μόνο ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους οι επιστήμονες ελπίζουν να συλλέξουν και να αποθηκεύσουν τις εκπομπές στο περιβάλλον μας, μειώνοντας τον αντίκτυπο των εκπομπών.

Διαβάστε επίσης: Ερευνητές υποστηρίζουν ότι εντόπισαν την αρχαιότερη καταγεγραμμένη ηλιακή έκλειψη

Μην χάσετε: Διέφυγε στο Βέλγιο ο Πουτζδεμόν! – Θα ζητήσει πολιτικό άσυλο