Μήνυμα Γιούνκερ στη Βρετανία: “Δεν θα πληρώσουμε εμείς την έξοδό σας”

Σαφές μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία της Βρετανίας ότι οι φορολογούμενοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πληρώσουν για την απόφαση του βρετανικού λαού να εγκαταλείψει την Ευρώπη, έστειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Juncker επανέλαβε ότι δεν έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στο ζήτημα του Brexit και ότι οι Βρυξέλλες θα κρατήσουν σκληρή γραμμή.

Ο πρόεδρος επεσήμανε τη ρεαλιστική ματιά που είχε η πρόσφατη ομιλία για το Brexit της Theresa May στη Φλωρεντία ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «οι ομιλίες δεν αποτελούν διαπραγματευτικές θέσεις» και πρόσθεσε ότι «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες».

Ο Juncker είπε πως αναγνωρίζει πως σημειώθηκε κάποια πρόοδος σε κάποια ζητήματα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της προηγούμενης εβδομάδας, ιδιαίτερα για τα δικαιώματα των πολιτικών της Ε.Ε. στο Ηνωμένο Βασίλειο, «αλλά θα πρέπει να αποδεχτούν και τον αναμφισβήτητο ρόλο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ως εγγυητή αυτών των δικαιωμάτων».

Διαβάστε επίσης: «Εκκαθαρίσεις» δημάρχων μεγάλων πόλεων ξεκινάει ο Ερντογάν