Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ στη Μαλαισία – Αθώες δηλώνουν οι ύποπτες

Κιμ Γιονγκ Ναμ

Οι δύο γυναίκες που κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν τον ετεροθαλή αδερφό του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, υποστήριξαν σήμερα την αθωότητα τους έναντι των κατηφοριών που τις βαρύνουν, ενώπιον δικαστηρίου στη Μαλαισία.

Η Σι Αϊσγιά από την Ινδονησία και η Ντοάν Θι Χουόνγκ από το Βιετνάμ κατηγορούνται για την δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ (μέσω επαφής του προσώπου του με τον νευροπαραλυτικό παράγοντα VX που έχει απαγορευτεί από τον ΟΗΕ) στις 13 Φεβρουαρίου, στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

Κιμ Γιονγκ Ναμ02

Οι δύο γυναίκες υποστηρίζουν ότι πίστευαν ότι συμμετείχαν σε φάρσα που γινόταν με την χρήση κρυφών καμερών. Ωστόσο είναι οι μόνοι κύριοι ύποπτοι υπό κράτηση για τη δολοφονία για την οποία οι μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας αναφέρουν ότι ήταν μέρος ενός πενταετούς σχεδιασμού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας να δολοφονήσει τον αδερφό του. Σύμφωνα με την αστυνομία, αρκετοί Βορειοκορεάτες που είναι ύποπτοι εγκατέλειψαν την χώρα την ημέρα της επίθεσης εναντίον του Κιμ Γιονγκ Ναμ. Άλλοι πάλι, κατάφεραν να φύγουν αργότερα και έπειτα από διπλωματική συμφωνία με την Πιονγιάνγκ.

Στην περίπτωση που καταδικαστούν οι δύο κατηγορούμενες είναι αντιμέτωπες με την ποινή του θανάτου.

Στη δίκη, οι εισαγγελείς θα ξεκινήσουν καλώντας του μάρτυρες, με τους πρώτους πιθανότατα να είναι ιατρικοί εμπειρογνώμονες ώστε να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου του μεγαλύτερου αδερφού του Κιμ Γιονγκ Ουν. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο μήνες.

Κιμ Γιονγκ Ναμ03

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, ήταν 45 ή 46 ετών όταν δολοφονήθηκε. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο γιο της οικογένειας που κυβερνά την Βόρεια Κορέα από την ίδρυσή της. Το 2001 συνελήφθη όταν επιχείρησε να περάσει με πλαστό διαβατήριο στην Ιαπωνία. Όπως είχε πει τότε, ήθελε να επισκεφθεί την Ντίσνεϊλαντ του Τόκιο. Εδώ και χρόνια ζούσε στο εξωτερικό και όταν δολοφονήθηκε είχε διαβατήριο με το όνομα Κιμ Τσολ.

Η Βόρεια Κορέα έχει μια μακρά ιστορία στις δολοφονίας ανθρώπων που θεωρεί επικίνδυνους για το καθεστώς της. Πάντως, αν και ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, θεωρητικά, δεν αποτελούσε απειλή για τον αδερφό του, είχε μιλήσει ενάντια στον δυναστικό τρόπο που η οικογένειά του διοικούσε το απομονωμένο έθνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 90% ψήφισε ανεξαρτησία στην Καταλονία – «Δεν έγινε δημοψήφισμα» ισχυρίζεται ο Ραχόι

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κόλαση η Καταλονία – Πλαστικές σφαίρες, ξύλο με 761 τραυματίες (pics)

ΑΚΟΜΑ: Viral – Η συγκλονιστική φωτογραφία Καταλανού αστυνομικού που καταρρέει από συγκίνηση (pic)