Άγριο ξύλο με τραυματίες στο Ειρηνοδικείο ανάμεσα σε ΜΑΤ και μέλη κινημάτων κατά των πλειστηριασμών

Άγριο ξύλο, υβριστικά συνθήματα, σπρωξίματα και μεγάλη ένταση συνθέτουν το σκηνικό που δημιουργήθηκε πριν λίγη ώρα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών όπου πρόκειται να ξαναρχίσουν οι πλειστηριασμοί, όπως μεταδίδει το protothema.gr. Οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν πολλά χημικά καταγγέλλουν τα μέλη των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών.

Η κίνηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης να ρίξουν χημικά στα μέλη των κινημάτων που αντιδρούν στην πραγματοποίηση των πλειστηριασμών ανάγκασε τους δεκάδες αλληλέγγυους να αποχωρήσουν από το χώρο των δικαστηρίων. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για πολλούς τραυματίες στα επεισόδια που προηγήθηκαν μεταξύ των διαμαρτυρομένων και των ΜΑΤ, αφού οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν γκλομπς για να απομακρύνουν τα μέλη των κινημάτων.

Το κτίριο του Ειρηνοδικείου Αθηνών στην οδό Λουκάρεως αστυνομοκρατείται. Μετά τον τερματισμό των κινητοποιήσεων των συμβολαιογράφων, μόνο για σήμερα είχαν προγραμματιστεί 29 πλειστηριασμοί ακινήτων, οι οποίοι δεν μπορούν να γίνουν λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που έχει δημιουργηθεί.

Η κυβέρνηση, με σκοπό να προχωρήσουν κανονικά οι πλειστηριασμοί έστειλε τρεις διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης μέσα στο κτίριο του Ειρηνοδικείου.

Τα ΜΑΤ είχαν αποκλείσει την αίθουσα του δικαστηρίου και δεν επέτρεπαν στα μέλη του κινήματος “δεν πληρώνω”, τις άλλες συλλογικότητες, τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας και στα μέλη του ΠΑΜΕ να προσεγγίσουν τους συμβολαιογράφους.

Από τα επεισόδια υπήρξαν τραυματισμοί διαδηλωτών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μεταξύ αυτών που βρέθηκαν στο χώρο ήταν και ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης αλλά και μέλη του ΠΑΜΕ που είχαν αρχικά συγκεντρωθεί έξω από το χώρο του Ειρηνοδικείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη της ΛΑΕ, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμο» μεταφέρθηκε τραυματισμένος ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής και στέλεχος του κόμματος Θάνασης Μπαρτζώκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τρόμος για χιλιάδες οφειλέτες – Πρεμιέρα κάνουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί την Τετάρτη

«Ψαλίδι» στα πρόστιμα της εφορίας – Όλες οι αλλαγές!

Με «εντολή» SSM: Έρχονται μέχρι και 3000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί το μήνα