Έρχονται και νέες επιθέσεις μετά τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ; Τι φοβάται η ΕΛ.ΑΣ.

ΠΑΣΟΚ

Δεν αποκλείεται η επίθεση στην κλούβα των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, να αποτελεί την αρχή ενός νέου αιματηρού κύκλου επιθέσεων από τη «λερναία ύδρα» της εγχώριας τρομοκρατίας, φοβάται η Αστυνομία.

Λίγες μόλις ημέρες μετά τη σύλληψη του 29χρονου «βομβιστή με τα τρομοδέματα»  η επίθεση με καλάσνικοφ σε βάρος αστυνομικών και μάλιστα η διαπίστωση ότι οι δράστες ήθελαν νεκρό δημιουργεί έντονη ανησυχία στο αντιτρομοκρατικό επιτελείο. Η περιγραφή του αστυνομικού των ΜΑΤ, ότι είδε τρεις λάμψεις και ένιωσε μια σφαίρα να περνά ξυστά από το αυτί του και να καρφώνεται στη κολόνα πίσω του, συγκλονίζει και αποκαλύπτει τα σχέδια των κρανοφόρων δραστών.

Εν αναμονή των βαλλιστικών εξετάσεων που θα  δείξουν ποια οργάνωση κρύβεται πίσω από τη χθεσινοβραδινή επίθεση, στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ επαναπροσδιορίζουν τα πλάνα τους στόχοι επανακαθορίζονται, ύποπτοι μπαίνουν και πάλι στο στόχαστρο των ερευνών και είναι διάχυτη πλέον η πεποίθηση στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ ότι «το αντάρτικο πόλης στην Ελλάδα δεν έχει προηγούμενο. Έναν συλλαμβάνεις, δέκα εμφανίζονται και αναλαμβάνουν δράση…».  Οι εκτιμήσεις των αναλυτών της Αντιτρομοκρατικής συγκλίνουν στην άποψη ότι το φαινόμενο της «λερναίας ύδρας» οφείλεται σε αυτό το ιδιότυπο καθεστώς της πλατείας Εξαρχείων που η πολιτεία ανέχεται.

ΠΑΣΟΚ02

Οι πρώτες ενδείξεις λένε πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» που στο παρελθόν είχε χτυπήσει δυο φορές τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Η προηγούμενη επίθεση ήταν στις 10 του περασμένου Ιανουαρίου όταν «γάζωσαν» με καλάσνικοφ την κλούβα των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί ενώ στις 25 Μαΐου του 2014 παραμονή των ευρωεκλογών πυροβόλησαν πάλι με καλάσνικοφ τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τότε, στόχος δεν ήταν οι αστυνομικοί, αλλά τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όπως οι ίδιοι ανέφεραν στην προκήρυξη που είχαν στείλει. Η ίδια οργάνωση είχε πυροβολήσει κατά της πρεσβείας του Μεξικού στις 31 Ιανουαρίου του 2016 ενώ πριν από ένα χρόνο παραμονές της επίσκεψης του Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα εκτόξευσαν χειροβομβίδα κατά του φρουρού της γαλλικής πρεσβείας απέναντι από το ελληνικό κοινοβούλιο, τραυματίζοντας τον ελαφρά στο πόδι.

Οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται -σύμφωνα και με τις  προηγούμενες μαρτυρίες-  σε έναν  ψηλόλιγνο 30άρη που με τη βοήθεια τουλάχιστον ενός ακόμη ατόμου πυροβόλησε τρεις  φορές το λεωφορείο των ΜΑΤ. Οι  πληροφορίες λένε  ότι αποτελεί τον «σκοπευτή με το καλάσνικοφ» που έχει εκπαιδευτεί και μπορεί μετά από τρία χρόνια να έχει μεταμορφωθεί σε εκτελεστή της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Δίπλα του, υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα άτομα που οι αρχές λένε ότι γνωρίζουν αλλά δεν μπορούν να αποδείξουν την εμπλοκή τους τα οποία αποτελούν τον επιχειρησιακό βραχίονα της συγκεκριμένης ομάδας. Πρόκειται για θαμώνες των Εξαρχείων που διανύουν την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους και έχουν περάσει κατά καιρούς από τα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας. Το διαμέρισμα-γιάφκα με τον οπλισμό εκτιμάται πως βρίσκεται στα Εξάρχεια. Έτσι, όταν χτύπησαν την κλούβα στη Χαριλάου Τρικούπη έφυγαν με τα πόδια και κρύφτηκαν στην «καβάντζα» που διαθέτουν στην πλατεία.

ΠΑΣΟΚ02

Για την Αστυνομία ο μόνος τρόπος για να αποτρέψουν, όπως λένε, ένα νέο χτύπημα είναι να ξεκινήσουν «εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις στην πλατεία και την ευρύτερη «στεγανοποιημένη» ζώνη των Εξαρχείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΣΟΚ: «Ευτύχημα που δεν έχουμε ακόμα θρηνήσει ζωές»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γάζωσαν με καλάσνικοφ τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στα Εξάρχεια

ΑΚΟΜΑ: Διακόπηκε η δίκη για τη δολοφονία Αντωνόπουλου – Εντάσεις και απίστευτες φρασεολογίες