Βορίδης: “Ο Καμμένος δεν ελέγχεται για το ποιόν του αλλά για τις πράξεις του”

Βορίδης

“Ο Αλέξης Τσίπρας έχει εναγκαλιστεί τόσο σφιχτά τον Πάνο Καμμένο, ώστε θα πάνε μαζί στον πάτο”, δήλωσε ο Μάκης Βορίδης.

Αναφερόμενος στη συζήτηση στη Βουλή τη Δευτέρα, ο βουλευτής της ΝΔ σχολίασε ότι αυτή η υπόθεση δεν θα «ρίξει» την κυβέρνηση και εξήγησε:

«Ο πόθος του κ. Τσίπρα για παραμονή στην εξουσία είναι τόσος ώστε να έχει εναγκαλιστεί τον κ. Καμμένο τόσο σφιχτά, ώστε θα πάνε στον πάτο μαζί. Αλλά γιατί διαχωρίζουμε τον κ. Τσίπρα από τον κ. Καμμένο; Όμοιος ομοίω αεί πελάζει. Ο κ. Καμμένος είναι η πιο vulgaire (για να χρησιμοποιήσω και τα γαλλικά, που εσχάτως εξετίμησε ο πρωθυπουργός) εκδοχή του κ. Καμμένου. Αυτό όμως είναι διαφορά ύφους, όχι ποιότητας».

Αναφερόμενος στα έγγραφα που προσκόμισε στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος, τα οποία ήταν χαρακτηρισμένα «απόρρητα», ο κ. Βορίδης υποστηρίζει ότι «όταν ένα έγγραφο κατατίθεται στη Βουλή στα πλαίσια κοινοβουλευτικής διαδικασίας, οι βουλευτές έχουν δικαίωμα να έχουν πρόσβαση σε αυτό».

Δήλωσε ακόμη ότι ι κ. Καμμένος εμπλέκεται συνεχώς σε δυσώδεις υποθέσεις που απασχολούν την ελληνική δικαιοσύνη και το Κοινοβούλιο.

«Υπενθυμίζω ότι οι συνομιλίες του με τον ισοβίτη και η εμπλοκή του σε ποινική υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών, καθώς και η υπόθεση με την αγοραπωλησία βλημάτων στην Σαουδική Αραβία απασχολούν ήδη το Κοινοβούλιο, και είμαι βέβαιος ότι θα το απασχολήσουν εντονότερα και στην επόμενη περίοδο που θα έχει διαφορετική σύνθεση. Διευκρινίζω όμως ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι πάντοτε η ενίσχυση της διαφάνειας και της ακεραιότητας στον δημόσιο βίο και όχι η εκδίκηση, ανεξαρτήτως του πόσο χυδαία ή άδικα μπορεί να φέρονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Ο κ. Καμμένος δεν ελέγχεται για το ποιόν του ή για τον χαρακτήρα του, αλλά μόνο για τις πράξεις του».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός τιμήθηκε στο Παρίσι με το βραβείο «πολιτικού σθένους», ανέφερε: «Χαδάκια και χαρούλες στο εξημερωμένο pet της Ευρώπης. Όχι δεν είναι τιμή, είναι κατάντια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνέντευξη Πολάκη: «Κάποιοι δεν μπορούν να διανοηθούν ότι κλείνουν δουλειές χωρίς να πέφτουν μίζες»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καταγγελτικός ο Άδωνις: Όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα κάνει εξεταστική για τη θητεία Πολάκη-Ξανθού»

ΑΚΟΜΑ: Κικίλιας για συζήτηση στη Βουλή: «Τη Δευτέρα περιμένουμε Τσίπρα και Καμμένο να πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα»