Βούτσης: “Η είσοδος μελών του Ρουβίκωνα στη Βουλή ήταν ενέργεια ακτιβισμού”

Νίκος Βούτσης

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σχολιάζοντας τα όσα υποστηρίζει η ΝΔ για τον Ρουβίκωνα, ανέφερε πως πρόκειται για ενέργειες ακτιβισμού τα όσα κάνει η συλλογικότητα.

Συγκεκριμένα σε συνένετυξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» είπε «επειδή, δε, έχει γίνει μόνιμο τροπάρι να αναφέρονται στον Ρουβίκωνα και το γνωστό ακτιβισμό με το πέταγμα του τρικ για την Ηριάννα και τον Περικλή πριν από δύο μήνες στο προαύλιο της Βουλής, θέλω να σας παραπέμψω στην τρισέλιδη επιστολή μου στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να επισημάνω ότι δεν μιλάω δημόσια για λεπτά επιχειρησιακά θέματα» ενώ υποστηρίζει ότι «στο συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε σαφώς μη εφαρμογή των δεδομένων που σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής υπάρχουν και εφαρμόζονται σε αυτές τις περιπτώσεις! Είναι λεπτά επιχειρησιακά ζητήματά και εγώ δεν συμπεριφέρομαι ανεύθυνα να τα ονοματίζω δημόσια, ακριβώς γιατί συμβαίνουν και αυτά, να υπάρχουν δηλαδή παρεξηγήσεις επιχειρησιακού χαρακτήρα ανάμεσα σε δυνάμεις της αστυνομίας που εντέλλονται υπό τον φρούραρχο στη βουλή και σε άλλες που ενδεχομένως απ’ έξω με άλλες εντολές κάνουν άλλες ενέργειες. Και ο νοών νοείτω….».

Ο κ.Βούτσης απαντώντας για το αν είναι «σοβαρό θέμα» το ζήτημα των πυροβολισμών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είπε: «Αυτό γίνεται τα τελευταία 20 χρόνια. Και ευτυχώς όποτε γίνονται τέτοιες ακραίες εγκληματικές ενέργειες, που δεν είναι βεβαίως ακτιβισμοί, δεν έχουν θύματα ανθρώπινα. Δεν υπάρχουν επ’ αυτών διαφορετικές αντιμετωπίσεις ως προς την ανάγκη ακραίας αποδοκιμασίας τους! Αυτό είναι σαφές. Δεν πρέπει όμως να διαλανθάνεται της προσοχής μας το πότε και πώς γίνονται τέτοιες ενέργειες ανάλογα και με το κλίμα που επικρατεί στη χώρα. Είμαι εναντίον της «προβοκατολογίας» αλλά δεν σημαίνει ότι είμαστε και αφελείς για το χρόνο που τέτοια συμπτώματα ξαφνικά οξύνονται!».

Αναφορικά, δε, με την χορήγηση 48ωρης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα της 17Ν ο κ. Βούτσης λέει πως «Ο νομικός μας πολιτισμός δεν εφαρμόζεται αλά καρτ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κοντονής για ΝΔ: «Πρωταγωνιστεί τις λίστες καταθετών του εξωτερικού»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στην ουρά ο Γιώργος Παπανδρέου – Ψήφισε για αρχηγό της Κεντροαριστεράς (pics)

ΑΚΟΜΑ: Χολή Λαφαζάνη: «Φαρσοκωμωδία η εκλογή αρχηγού στην κεντροαριστερά»