Δείτε σε βίντεο πως μια επιβάτης “βούτηξε” τα χρήματα οδηγού Uber

Μία γυναίκα επιβάτης από τη Νέα Υόρκη «πιάστηκε επ’ αυτοφόρω» από κάμερα, να αδειάζει το κουτί με τα φιλοδωρήματα ενός οδηγού της Uber.  Το περιστατικό συνέβη όταν μία παρέα τριών γυναικών αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία Uber για τη μεταφορά της.

Κατά τη διάρκεια του βίντεο, το οποίο διαρκεί περίπου δύο λεπτά, δε φαίνεται να υπάρχει η παραμικρή πρόθεση από τη γυναίκα να ληστέψει τον άτυχο οδηγό.

Η γυναίκα, η οποία φορούσε μία φούστα και ένα σουτιέν, ενώ προετοιμάζεται να βγει από το αυτοκίνητο, ξαφνικά αποφασίζει να κλέψει τα λεφτά από το κουτί των φιλοδωρημάτων που βρίσκεται ακριβώς μπροστά της.

Ενώ κάποια στιγμή φαίνεται να εγκαταλείπει την προσπάθεια της να κλέψει, στη συνέχεια αποφασισμένη και με το βλέμμα της καρφωμένο στη κάμερα, «αδειάζει» όλο το κουτί και εγκαταλείπει το αυτοκίνητο.

Οι τρεις γυναίκες φεύγουν ανενόχλητες από το αμάξι, ενώ ο οδηγός, αρχικά αγνοεί το τι ακριβώς συνέβη.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, όμως, παρατηρεί, με την άκρη του ματιού του, κάτι ασυνήθιστο – το κουτί με τα φιλοδωρήματα είναι εντελώς άδειο.

Σύμφωνα με τον οδηγό, η Uber απάντησε μ’ ένα τυποποιημένο μήνυμα, όταν ο ίδιος προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της και να αναφέρει το περιστατικό.

Το μήνυμα είχε ως εξής:

«Καταλαβαίνουμε την απογοήτευσή σας από αυτή την εμπειρία. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τους πελάτες μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά δεν μπορέσαμε να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα.

Η επιβάτης μας απάντησε και μας ενημέρωσε ότι δεν έκλεψε τα μετρητά σας από το κουτί. Εάν πιστεύετε ότι η επιβάτης έχει τα χρήματά σας, όπως έχει απαθανατιστεί από την κάμερα σας και αρνείται να τα επιστρέψει, τότε ίσως να θελήσετε να ξεκινήσετε μία επίσημη έρευνα μέσω της αστυνομίας».

Εν τω μεταξύ, η Uber έχει πλέον απενεργοποιήσει το λογαριασμό της γυναίκας, προκειμένου η ίδια να μην έχει, πια, τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία.

Παρ’ όλο που η εφαρμογή δε στηρίζεται στην ανταλλαγή μετρητών, οι οδηγοί έχουν το δικαίωμα και την ελευθερία να δέχονται φιλοδωρήματα από τους πελάτες.

Διαβάστε επίσης: Ισπανία: Το καταλανικό δημοψήφισμα προκάλεσαν Ρωσία και Βενεζουέλα