Δεκάδες νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες από έκρηξη στην Ινδία (Vid)

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 100 τραυματίστηκαν όταν σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε μια μονάδα παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα, στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές της βορείου Ινδίας, όπως έγινε γνωστό από τη δημόσια εταιρεία NTPC Ltd και από κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Σχεδόν 80 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της εταιρείας ενώ άλλοι 10, που φέρουν σοβαρότερα τραύματα, στάλθηκαν σε άλλα νοσοκομεία, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πάντως οι νεκροί έχουν φτάσει τους δεκαοκτώ.

Ο αστυνομικός διευθυντής του Λούκνοου, της πρωτεύουσας του Ουτάρ Πραντές, έκανε λόγο για δέκα νεκρούς και 40-50 σοβαρά τραυματίες. “Ο απολογισμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί”, πρόσθεσε.

Ένας εκπρόσωπος είπε ότι ακούστηκε ένας “ξαφνικός, ασυνήθιστος ήχος” στη Μονάδα 6 του εργοστασίου Ουντσαχάρ και άρχισαν να βγαίνουν αέρια και ατμοί από τον λέβητα.

Το εργοστάσιο διέκοψε τη λειτουργία του. Ο πρωθυπουργός του Ούταρ Πραντές, Γιόγκι Αντιτιάνατ, ανακοίνωσε ότι θα δοθεί αποζημίωση ύψους 200.000 ρουπιών (περίπου 3.000 ευρώ) στις οικογένειες των εργατών που σκοτώθηκαν.

Τα φονικά δυστυχήματα είναι συνηθισμένο φαινόμενο στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της Ινδίας, κυρίως λόγω της ελλειπούς συντήρησης. Την Τρίτη, 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν εξερράγη ένας μετασχηματιστής κατά τη διάρκεια ενός γάμου στο Ρατζαστάν.

Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, περίπου 10.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία στην Ινδία το 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σομαλία: Έκρηξη παγιδευμένου οχήματος έξω από ξενοδοχείο – Αναφέρουν 2 νεκρούς (video)

Έκρηξη βόμβας στο Αφγανιστάν με τέσσερις νεκρούς και 14 τραυματίες

Πακιστάν: Έκρηξη σε αμαξοστοιχία – Έξι τραυματίες