Εκατόμβη νεκρών από το δολοφονικό σεισμό των 7,3R σε Ιράν-Ιράκ – Περισσότεροι από 330 νεκροί και 2.800 τραυματίες (pics & videos)

Ιράν

Ένας ακόμη σεισμός μεγατόνων άφησε πίσω του τον θάνατο και την καταστροφή.

Τα 7,3 Ρίχτερ που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο βορειοανατολικό Ιράκ και στις γειτονικές περιοχές του Ιράν και της Τουρκίας αφήνουν πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς.

Ιράν02

Κάθε ώρα, κάθε λεπτό, ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνο στο Ιράν, 328 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Περισσότεροι από 2.800 έχουν τραυματιστεί και 70.000 έμειναν άστεγοι. Υπάρχουν φόβοι ότι εκατοντάδες έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια σπιτιών που κατέρρευσαν. Νεκροί υπάρχουν και στο Ιράκ, άγνωστο ακόμη πόσοι ακριβώς. Οι τελευταίες πληροφορίες έκαναν λόγο για επτά νεκρούς στο Ιράκ.

Ο σεισμός
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή για περίπου είκοσι δευτερόλεπτα στη Βαγδάτη και για περισσότερο σε άλλες επαρχίες του Ιράκ.

Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 25 χιλιομέτρων και σε απόσταση περίπου 30 χλμ. νοτιοδυτικά από την πόλη Χαλάμπζα, σε μια ορεινή περιοχή στην ιρακινή επαρχία Σουλεϊμανίγια, σύμφωνα το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS).

Σημειώθηκε στις 20:18 (ώρα Ελλάδας) και έπληξε περισσότερο το Ιράν. Έγινε επίσης αισθητός στην Τουρκία, όπου πάντως δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.

Σοκαριστικά βίντεο από τη στιγμή του σεισμού

Ο σεισμός έγινε αισθητός στη νοτιοανατολική Τουρκία: στο Ντιγιάρμπακιρ, κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους όταν σημειώθηκε η δόνηση, αλλά επέστρεψαν λίγο αργότερα.

Ιράκ
Στο Ιράκ οι επτά άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ζούσαν στην επαρχία Σουλεϊμανίγια, στο ιρακινό Κουρδιστάν. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 50 τραυματίστηκαν στην Νταρμπανταχάν, περίπου 60 χλμ. νότια της πόλης Σουλεϊμανίγια, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος της πόλης Νάσεχ Μουλά Χάσαν.

«Ένα παιδί και ένας ηλικιωμένος άνδρας σκοτώθηκαν και 105 άνθρωποι τραυματίστηκαν» στην περιοχή της Καλάρ, ανέφερε ο διευθυντής του νοσοκομείου της κοινότητας.

Σε όλη την επαρχία, κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους όταν έγινε ο σεισμός προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές, διαπίστωσε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ιράν
Στο Ιράν, οι μεγαλύτερες καταστροφές έχουν καταστραφεί στην επαρχία Κερμανσάχ. Τοπικός αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Isna ότι οι νεκροί είναι 328 και οι τραυματίες περισσοτεροι από 2.500. Δεν αποκλείεται όμως ο απολογισμός να αυξηθεί. Τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν καταφέρει ακόμα να φτάσουν σε απομακρυσμένες και απομονωμένες περιοχές. Και εκατοντάδες άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια σπιτιών που κατέρρευσαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ισοπεδώθηκαν Ιράν και Ιράκ – Πάνω από 200 νεκροί από το σεισμό των 7,3 Ρίχτερ! (pics & videos)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αγγλικανική εκκλησία: Ναι στις φούστες, γόβες και τιάρες για τα αγόρια!

ΑΚΟΜΑ: Απίστευτο! Τον πυροβόλησε γιατί δεν έκανε καλό… σεξ!