“Ζούν ανάμεσα μας” και κάνουν συνέδριο για την… επίπεδη Γη (Βίντεο)

Προ ημερών ολοκληρώθηκε στις ΗΠΑ ένα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο. Το ενδιαφέρον ήταν όχι τόσο το αντικείμενο του συνεδρίου, όσο το ότι υπήρξαν άνθρωποι που το παρακολούθησαν με προσήλωση. Ο τίτλος του συνεδρίου «Διεθνής Συνδιάσκεψη Επίπεδης Γης 2017» τα λέει όλα…

Το συνέδριο -το πρώτο διεθνές του είδους του- πραγματοποιήθηκε στο Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνα με βασικό στόχο να προωθήσει την «ριζοσπαστική» ιδέα ότι η Γη δεν είναι σφαιρική αλλά επίπεδη. Συμμετείχε ένα αμάλγαμα από διάφορους ενθουσιώδεις με το μυστήριο και την συνωμοσιολογία ανθρώπους, με κυρίαρχους ορισμένους ακραίους χριστιανούς δημιουργιστές, οι οποίοι θεωρούν ότι ο Θεός είναι με το μέρος τους σε αυτό το θέμα.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον οργανισμό Kryptoz Media που παράγει DVD και άλλο «ενημερωτικό» περιεχόμενο με κεντρικό άξονα ότι ο «επιστημονισμός» (όπως αποκαλούν απαξιωτικά την επιστήμη) απομακρύνει τους ανθρώπους από το Θεό (ο οποίος προφανώς είναι οπαδός της επίπεδης Γης), καθώς και από το Ινστιτούτο Κοσμολογίας της Δημιουργίας (ένα οργανισμό με βαρύγδουπο όνομα, αλλά σχεδόν ανύπαρκτη παρουσία).

Οι ομιλίες περιλάμβαναν θέματα όπως «Η NASA και άλλα διαστημικά ψέματα», «Η επίπεδη Γη με βάση την επιστημονική μέθοδο», «Συνειδητοποιώντας τα ψέματα της κυρίαρχης επιστήμης», «Η επίπεδη Γη και η Βίβλος», «Ξεσκεπάζοντας τον επιστημονισμό», καθώς και άλλα συναφή και μη συναφή: από το ότι ποτέ οι άνθρωποι δεν πάτησαν το πόδι τους στη Σελήνη έως ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11 Σεπτεμβρίου 2001 δεν ήσαν πραγματικές.

Στιγμιότυπα από το συνέδριο μπορείτε να δείτε παρακάτω:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιστορικό πείραμα της NASA με επερχόμενο αστεροειδή!

Επιστήμονας αναζητεί μετεωρίτες στην Ελλάδα – Πώς θα τους ξεχωρίσετε

Πανάρχαιος Δίας: Ο παλαιότερος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα

Ανακαλύφθηκε η αρχαιότερη οικογένεια αστεροειδών 4 δισ ετών